• ebubekir sifil'in şu sıralar konferanslarda dillendirdiği bir uyarı olsa da, özellikle son 100 yıldır çok sayıda din adamı tarafından dile getirilmiş bir söylem.

    kur'an meali okumanın, kur'an okumakla bir olmadığı gibi, kur'an'ı yanlış anlamaya yol açabileceği, kur'an (ve özellikle kur'an meali) okuyarak din öğrenilemeyeceği altyapısı ile servis edilen bu "hüküm", meal okumanın "sağlam bir dini altyapınız yoksa, kişiyi dinden çıkarabileceği" uyarısıyla süsleniyor.

    şöyle ki:
    "illa meal okuyacağım" diyenlere tavsiyem, önce itikad ve amel planında sağlam bir altyapı edinsinler; kendilerini garantiye alsınlar. bunun üstüne yapacakları meal okumalarında da "farklılık arayışı" olarak ifade ettiğim zihnî sürecin sahte cazibesine kapılmadan, amele ve ihlasa dönüştürebilecekleri pasajlara ağırlık versinler." diyor ebubekir sifil.

    cübbeli ahmed hoca da benzer şeyler söylüyor; "kur'an meali kur'an değildir, ondan din öğrenilmez. bu yüzden tefsirsiz meal okumayın"...

    bir kuşağın islam'ı öğrendiği seadet-i ebediyye isimli dev ilmihalde de yazar; "kur'an meali kur'an değildir. meal okuyarak din öğrenilmez"...

    müslüman olmakla "dinci" olmak arasındaki fark nedir diye sorarsanız, gayet rahatlıkla bu hükmü örnek gösterebilirim. insanlara; "kur'an meali okumayın, okuyacaksanız da önce iman ve itikadınızı geliştirin, kendinizi garantiye alın, sonra okuyun" demek ne demektir?
10 entry daha
hesabın var mı? giriş yap