• teoride ve pratikte güzel bir uygulamadır aslında. bunu uygulayabilmiş yeni dünya ülkelerinde güzel sonuçlar alınmışlığı vardır. bakalım türkiye'de uygulaması neler getirecek.

    can, mal ve şehir içi ulaşım güvenliği için faydalı bir hareket bana kalırsa.

    http://www.polis-haber.com/…ridoru-uygulamasi‏.html

    uygulamadan anladığım;

    ilgili makamlarca daha önceden tespit edilmiş, şehrin trafik yükünün yoğun oldugu noktalarda kameralarla uygulanacak bir hadisedir.

    nasıl olacak yani?

    -- ilkokul 5.nci sınıf hareket problemleri ekolü --

    a noktası ile b noktası arasında kalan bölgede, a ve b noktalarına konacak gece görüş sistemli (infrared) kameralar, a ve b noktaları arasındaki belirlenmiş hız limitinin (örneğin bu limit 65 km/s gibi bir hız olsun) üstüne çıkılıp çıkılmadığının tespiti amaçlı bir sistemdir. hız limiti trafikte yol alan sürücülerin %95'inin skinde olmayan bir kavram olduğu için, kurallar dahilinde uygulanırsa çok cüzdan yakacak bir sistemdir ayrıca. varsın yanan sadece cüzdanının olsun ibneler!!

    yani sen koridorun girişinde 65 km/s limitini gördüğünde "hadi ya kamera var arkamdan cezayı keserler en iyisi yavaslayayım, kamerayı geçince bas gaza yavrum bas gazaa" dersen şu saatten sonra diyemeyeceksin ey yolların fatihi ey liselim. a ve b noktasındaki iki kamera seni yakalayacak ve sana laflar hazırlayacak. a noktası girişine 65 km/s ile girdiğinde, b çıkışına a ve b arasındaki seyahat sürenden daha çabuk bir şekilde varırsan, sistem tarafından matematik ilminin sponsorlugunda x=v.t formülü ile hesaplanacak ve ve kamera görüntüleri ışığında bu değerli sürücümüz hız limiti olan bölgede artistliğin doruğuna çıkmış, cadde'de akmış, nos'a abanmış, yapıştırmış gaza diyerek yorumlamasını yapacaklar ve arkandan ceza makbuzunu adresine gönderecekler.

    trafiktekiler akıllanır mı? orası büyük muamma.
67 entry daha
hesabın var mı? giriş yap