7 entry daha
  • ergenekoncuların tutuklanması ile birlikte hatırlanmış kavramdır. televizyonda gazetelerde gazetecilere tarihin en büyük baskısı, darbe döneminde bile bu kadar baskı yoktu gibi zırvalar dolaşıyor ortalıkta. sabah akşam kaset şantajcılarının gözaltında olması basın özgürlüğünün ihlali gibi ortalık velveleye veriliyor.

    kenan evren'e destek verdikleri için kendileri darbe döneminde hiç baskı altında kalmamış olabilirler ama en azından yıllardır kürt gazetecilerin baskı altında olduğunu biliyoruz. kısa bir araştırma ile gazetecilerin ne kadar baskı altında olduğunu görebiliriz.

    şu saatlerde ntv'de basın odası programı, cnn türk'te tarafsız bölge programı var. her iki programda da gazetecilerden üçü akp'yi eleştirirken biri savunuyor. bazı kanallarda ise tersi bir durum muhtemelen söz konusudur. yani televizyonlarda kabaca yarı yarıya akp eleştirisi-ergenekon savunusu var. gazetelerdeki köşe yazılarına bakınca da hemen hemen benzer bir durum var. köşe yazıların yarısından fazlası akp eleştirileri ile dolu. hadi yarı yarıya olduğunu düşünelim. yani televizyonlarda her akşam 30 civarında gazeteci alabildiğine akp eleştirisi yapıyor. gazetelerde ise hergün akp'yi eleştiren 50-60 köşe yazısı yazılıyor.

    türkiye'de basın özgürlüğünün yeterli olmadığını bende düşünüyorum. insanların yazdıkların ötürü hapis edilmeleri kadar kötü bir şey olamaz. fakat kimse de kalkıp bize gazeteciler tedirgin, yazamıyoruz, darbe dönemi falan filan demesinler. yani eğer yazamıyorsanız hergün çarşaf çarşaf çıkan yazılarınız ne? her tartışma programında maşallah rahat rahat konuşuyorsunuz.

    bu akşam banu güven ile artı programında ismail beşikçi konuktu. program başlarken benim aklıma geldi acaba ismail beşikçi daha önce hiç televizyona çıkmış mıydı? derken banu güven söyledi. ismail beşikçi ilk defa bir canlı yayına konuk oluyordu. yıllardır bizim özgür basınımız ismail beşikçi'yi bir programa çıkarmaya cesaret edememiş. o zamanlar basın özgürlüğü vardı da siz mi tercih etmediniz? yada hangi apoletlilerden aldığınız emirlerle kendisini programa çıkaramadınız. yada hangi savcıların ricalarını kırmadınız? andıçlar yayınlanırken hangi meslektaşlarınızın yanında durdunuz ve özgür haberler yaptınız? biraz insaf!
97 entry daha
hesabın var mı? giriş yap