4 entry daha
  • bir kaç gündür hükümetin son operasyonlardan duyduğu rahatsızlık nedeniyle görevden alınabileceği, erdoğan'a yakınlığına rağmen iktidar çevrelerinde gül'ün kaygılıyım ifadesiyle simgelenen "yılmazer'in bu sefer fazla ileri gittiğine" dair bir yargı oluştuğu, yılmazer'in nedim şener ve ahmet şık nefreti dolayısıyla meseleyi kişiselleştirdiği, hatta mit'in gelişmelere tepki gösterdiği ve kozinoğlu'nun teslim olmak için yılmazer'in görevden alınmasını beklediğine dair şaibeler ve iddialar ortalıkta dolaşıyordu. ancak, ali fuat yılmazer'in sessiz sedasız bir geceyarısı operasyonuyla görevden alınması ve bunun "rutin bir görev değişikliği" olarak sunulması, bu gelişmeye paralel olarak emniyet müdürlüğü istihbarat daire başkanlığı'na atama yapılmayarak doğrudan hüseyin çapkın'a bağlanması özellikle ahmet şık ve nedim yener'in tutuklanmaları süreci açısından önemli. ergenekon davasının önümüzdeki seçim süreci öncesi dönemde daha sıkı bir adli kontrolden ve siyasal denetimden geçeceğini göstermesi açısından da ayrıca önem taşıyor.

    hrant dink suikasti döneminde istanbul'da istihbarat şubesinde görevli olan, suikast ertesinde ise daire başkanlığına getirilen yılmazer'in, o günden bu yana ergenekon ve balyoz başta olmak üzere bütün önemli davaların asıl yürütücüsü olarak bilindiğini de söylemek gerek. aynı şekilde ergenekon savcısı zekeriya öz'ün, şık ve şener'in tutuklanması hakkında "ben ahmet'i tanımam polis bize getirir, biz imzalar hakime sevkederiz" sözlerindeki polisin de yılmazer tarafından yönetildiğini eklemek gerekir. başka bir deyişle ergenekon davası demek büyük ölçüde emniyet istihbaratı ve yılmazer demektir.

    ali fuat yılmazer'in, diğer emniyet görevlileri ramazan özyürek, faruk sarı ve muhittin zenit ile birlikte özellikle nedim şener'le çeşitli ceza davalarında muhatap olduklarını da ayrıca ekleyelim. nedim şener, özellikle hrant dink suikastinde yılmazer'in ihmali olduğunu öne süren ve gündeme getiren gazetecilerden biriydi. http://www.stargazete.com/…zatiyor-haber-232203.htm

    ali fuat yılmazer'in görevden alınması bu vesileyle ahmet şık ve nedim şener'in tutuklanması sonrasında "ergenekon sulandırılıyor", "ergenekoncular ergenekon'u itibarsızlaştırıyor" vs. türü iddialarla ortalarda dolaşan şaşkınlar için, "askeri vesayet" dışında otoriter bir rejimin sınırlarını, kurumlarını, figürlerini ve etkinlik alanının tekrar düşünmeleri için de bir firsat olur umarım.
64 entry daha
hesabın var mı? giriş yap