245 entry daha
  • nasıl bir yanlışın içindeymişiz bize anlatan ülke.
    bizde deprem olur derler ki hemen binadan çıkın, japonyada asla binadan çıkmayın binalar güvenli deniyor
    bizde başbakan deprem sonrası açıklama yapsa bize asla evinizdeki mobilyalardan yaralanmamaya dikkat edin diye bir uyarı yapmaz, japonya başbakanı yapıyor. (binalarda tek tehlike sabitlenmemiş mobilyalar)
    bizde halkın anası tabiri caizse sikilse, halk sokakta kalsa su yiyecek bulamasa devlet görevlileri saçmasapan açıklamalar yapmakla yetinir, kobe depreminde kobe belediye başkanı halka 3 gün su verilmedi diye intihar etmiştir.
    japonyada depremden 1dk evvel, tsunamiden 5-6dk evvel yapılan uyarılarda birçok insan kurtulmuştur, klasik bir türk bu konuda "1dk ne işe yarar yeaaa allasen" yorumu yapmaktadır.
    japonyada millet deprem anında bırak ortalığı velveleye vermeyi, hemen kendi üstüne düşeni yapıp sağlam bir yerlerde konumunu alıyor, türkiyede böyle bir durum yaşansa 15 gün dışarda yatarız.
    japonyada 7.4 şiddetinde depremde bırakın bir insanın ölmesini, millet sikine takmazken; türkiyede 5.6 şiddetinde depremlerde bile en az 5-6 kişi ölebiliyor birkaç ev yıkılabiliyor.
    japonyada deprem+tsunami+nükleer sızıntı üst üste geldiği halde hala devlet dakik işlemesini sürdürürken, bizde bir şey olsa devletin kitlenip kalacağı sonunda da "mukadderat ne edek" diyeceği tamamıyla bir gerçek.
3596 entry daha
hesabın var mı? giriş yap