3 entry daha
  • forgotten realms'de her türlü soğuk, buz, fırtına vs olayının tanrıçası. "the cold goddess", "the frostmaiden", "icedawn" ve "the queen of air and darkness" olarak anılır. kendisine genelde korkudan dolayı tapınılır. spine of the worldde borusu sıkça öter.

    takipçileri, kışların daha az sert geçmesi ve tanrıçanın öfkesini çekmemek için adakta bulunurlar. priest'lerinin tanrıçaları ile ilişkisi oldukça kişiseldir ve ciddi bir dini organizasyondan söz etmek zordur.

    kendisi, hikayeye göre, esasında bir peri prensesidir*, ancak underdark'dan çıkma simsiyah bir mücevher taşının etkisinde kalıp içten içe çürümüş ve kötücül birine dönüşmüştür. kendi dahil olduğu fae court'u ele geçirmeye çalışmış, ancak başarısız olunca sürülmüştür. işte bu dönemde "the queen of air and darkness" sıfatını alarak talos'un altında işe girer, ancak yakın zamanlarda gücünün çoğunu talos'a kaptırmıştır.

    son dönemlerde silvanus'un müdahalesiyle bahsi geçen mücevherin etkisinden kurtulmuş ve yavaş yavaş eski kişiliğine dönmeye başlamıştır.

    soğuk ve duygusuz olarak bilinir.
1 entry daha
hesabın var mı? giriş yap