5 entry daha
  • lisans eğitimi almış veya yüksek lisans yapmış kişilere 2 yıl boyunca yasal olarak tanınan hak. zorlama bir tanım oldu farkındayım ama kutsal bilgi verme amacıyla yazıyorum, idare ediverin.

    istanbul'da bu işlemi halletmesi gerekenleri halıcıoğlu askerlik şubesini tavsiye ederim. yanınızda ne götürülmesi konusunda bilgi kirliliği olduğundan gitmeden önce biraz sıkıntı yaşadım ancak siz değerli sözlük ahalisi aynı sıkıntıyı yaşamasın diye sıcağı sıcağına aktarıyorum taze bilgiyi.

    -diploma aslı veya aslı gibi örneği ayrıca 3 fotokopisi
    -nüfüs cüzdanı ve 3 fotokopisi
    -3 adet resim

    evet, yanımızda olması gerekenler bunlar. şubenin içinde fotokopi makinası da mevcut, ücretli tabii. tüm belgeleri tamamladıktan sonra;

    ilk olarak danışmaya gidip meramınızı anlatıyorsunuz, size iki adet form veriyorlar. bunun yanında hangi şubeye gideceğinizi de numaratör kağıdı ile elinize tutuşturuyorlar. o kağıdı atmayın sıra gelir gelmez işinize yarayacak. formları doldurduktan sonra sıranızı bekliyorsunuz - eğer sıra varsa, sabah 9 da gittim, bomboştu- sıranız geldiğinde belgeleri görevliye teslim edip, sağlık sorunun var mı, ameliyat oldun mu, sol gözünü kapatabiliyor musun ve en can alıcısı olan komando olmak ister misin sorularını cevapladıktan sonra, görevlinin verdiği belgeleri bir komutan abimize götürüyorsunuz. komutan abi evrakları imzalıyor, sonra tekrar ilk gittiğimiz görevliye evrakları geri götürüyoruz. orada sizlik bir durum yok, birkaç dakika bekledikten sonra görevlinin verdiği belgelerle bu sefer doktor amcanın yanına çıkıyorsunuz. boyunuz ve kilonuz ölçülüyor. doktor amcanın canı sıkıldığı için onunla biraz muhabbet ediyorsunuz, gazını alıyorsunuz falan. gözleriniz bozuksa belirtilip iyi günler diliyorsunuz.

    durun daha bitmedi. okunabilirliği artırayım diye paragraf yaptım. doktorun imzaladığı o meşhur evrakları alıp, yine ilk görevlinin yanına dönüyorsunuz. karşınıza imzalamanız gereken bir iki kağıt çıkıyor. imzaladıktan sonra arkadaşlarıyla çay sigara keyfi yapan komutan amcaya tekrar uğramanız gerekmekte. komutan amcamızın keyfi olduktan sonra içeri girip, takriben 4.36 * * saniye süren imza ve damga işleminin evraklarınıza uygulanmasını bekliyorsunuz. durun, daha bitmedi... her işleminizi yapan, salaklıklarınızı görmezden gelen o cefakar görevliyi görmeden mi gideceksiniz? tabii ki hayır. tekrar ilk başladığınız yere geri dönüyorsunuz, son kez önünüze konulan evrakları imzalayıp, belgenin aslını elden aldığınıza dair taahhüt verdikten sonra işinizi sonlandırmış oluyorsunuz. çıkarken kapıda bıraktığınız cep telefonunuzu almayı unutmayın, yokuş iki sefer çıkılmıyor, baya bi yoruyor insanı haberiniz olsun.

    2 sene daha kafanız rahat, hayat size güzel, hadi bakalım.
211 entry daha
hesabın var mı? giriş yap