• konya ereğli karayolu karapınar mevkiinde tanker şoförünün uyuması sonucu, tanker ile ipek turizm'e ait şehirlerarası otobüsün çarpışmasıyla meydana gelen kaza.

    çoğunluğunu üniversite öğrencilerinin** oluşturduğu 48 kişi diri diri yanarak yaşamını yitirmiş, çarpışmadan sonra kırılan ön camdan çıkan otobüs şöförü, yedek şöför ve ön koltuklarda oturan 3 yolcu yaralı olarak kurtulmuştu.

    yolcuların yan camları kıramaması üzerine hayatını kaybetmesiyle camların sağlamlığı ve ürünle ilgili alınmayan tedbirler tartışılmış, camların kırılması için imdat çekicinin yeterli olduğu mercedes tarafından açıklanmıştı. yanlış hatırlamıyorsam o dönemde mercedes otobüs üretim direktörü çetin atsür bir haber programında,* otobüs yan camını imdat çekiciyle kırmıştı.* daha sonradan mercedes ürettiği otobüslere imdat çekicini çalınma riskine karşı ince bir halatla bağlamaya başladı. kazada otobüslerin tavan kapaklarının fırlaması bu kazadan sonra geliştirilmiş bir güvenlik teknolojisi mi, öncesinde vardı da bu otobüste bozuk muydu hatırlamıyorum.

    kazada hayatını kaybeden bir yolcunun üzerinden çıkan kağıt parçasında candan erçetin'in şarkısı yalan'ın sözlerinin yeralması, yalan'ın otobüste çekilmiş olan klibinin o dönemde haberlerde kazayla beraber verilmesini eminim ki herkes hatırlar.

    mercedes'in üründeki teknik hatalar iddiasıyla açılan davalar devam ederken konuyla ilgili uğur dündar'ın 2001 yılında yazdığı köşe yazısı okumaya değer:
    http://arsiv.sabah.com.tr/2001/12/02/y26.html
102 entry daha
hesabın var mı? giriş yap