159 entry daha
  • kanımca bu iş artık akp ile nur cemaati arasındaki bir bilek güreşi haline de geldi.

    akp, ergenekon davası kapsamında, gerek kendisine aşırı muhalif ve bunun için cinayet işlemekten çekinmeyecek aşırı milliyetçi kişileri topladı, gerekse de bu davayı zaman zaman muhalefeti sindirmek ve halkı baskı altına almak için bir baskı aracı olarak kullandı; balyoz davası ile de işin içine askerleri aldı, askeriyenin tepesine vurdukça vurdu, kolunu kanadını kırdı; bunları yaparken de kendince geçmişin intikamını aldığından vicdanı boyutta herhangi bir rahatsızlık hissetmedi.

    nur cemaati ise, akp'nin bu faaliyetlerine emniyet, yargı ve bürokrasideki embedded elemanları vasıtasıyla yardım etti; işlerin bu noktaya kadar gelmesine yardımcı oldu ancak gelinen noktada artık sahip oldukları gücü sadece iktidarın emrinde kullanmakla kalmıyorlar, okların (tekrar) fethullah hoca'yı göstermesine neden olacak en ufak bir gelişmeyi istemedikleri için bu yöndeki tüm faaliyetlere, kamuoyu baskısına aldırmaksızın, engel olmaya çalışıyorlar.

    bence zekeriya öz'ün bu işlerden alınması akp'nin bu durumun farkında olduğu ancak artık son derece rahatsız olduğu anlamına geliyor. önce zekeriya'nın kankası ali fuat yılmazer'i görevden aldılar, baktılar ki zekeriya durmuyor, bu sefer de onu görevden aldılar. öyle zannediyorum ki akp, yaklaşan seçimler öncesinde bu olayların kendi aleyhine ne kadar puan kaybettireceğinin derdinde, o yüzden bu işte bir parça frene basmakta yarar görüyor. sırf bu nedenle gazetecilerin içeriden çıkabilmesi için de ceza kanunu'nda değişiklik yapacaklar. bu saatten sonra da ortalığın ergenekon, balyoz vb. adına çok karışacağını, şok tutuklamalar olacağını pek sanmıyorum, ta ki bir sonraki seçim sonuçlanana kadar.
625 entry daha
hesabın var mı? giriş yap