62 entry daha
  • sihir dünyasının hitler'i, faşist, dikdatör. voldemort'un görüşüne göre "iyi ya da kötü yoktur, sadece güç vardır." çok da doğru söylediği düşüncesindeyim, shakespare'in bunu destekleyen bir sözü var, "iyi ya da kötü yoktur onu beyinlerimiz yapar." voldemort'a kötü demek manasızdır(aynı star wars evrenindeki sithlere kötü demenin manasız olduğu gibi), o insan ırkını yok etmeye çalışmıyor, sadece safkan toplum kurup büyücülerin egemen olduğu bir dünya kurmayı amaçlıyor.

    ayrıca şunu da eklemeden geçemeyeceğim, j.k. rowling tarafından kurgulanan harry potter'ın kötü(!) karakteri lord voldemort, tolkien'in orta dünya'sındaki sauron ile büyük benzerlikler gösteriyor.

    her ikisi de bir şekilde vücudunu kaybediyor ve vücuduna kavuşma arzusunda-vücutları olmamasına rağmen zamanla güçleniyorlar-, her ikisinin de ruhunun bir kısmı bir nesnede saklı ve bu nesne hikayenin iyi kahramanları(!) tarafından yok edilmek isteniyor. iki hikayede de seçilmiş kişi olayı vardır. iki taraf da kendi düzenini kurup bulunduğu dünyaya hükmetme arzusu içinde.
228 entry daha
hesabın var mı? giriş yap