24 entry daha
  • ilk çıktığı zamanlar üyeydim buraya.* türkiye'den 3-5 kişi vardı daha. birkaç sene önce de bıraktım. nedeni için okumaya devam:

    tee lisedeyken üye oldum buraya. o zamanlarda da kartpostal atmayı, arkadaşlarımla mektuplaşmayı severdim. ancak önümde çok büyük bir sorun vardı: kartpostal bulmak! kırtasiyelerde en fazla simli ayıcık ya da gökhan özen kartpostalları bulabiliyordum. bu uğurda şehrin sırf kartpostal satılan dükkanlarını araştırdım, buldum. uzun mesafeler katederek gittim dükkanlara. tozlu kartpostal çeşitleri arasından vasat olmayan ne varsa aldım. ancak ne kadar güzel kartpostallar bulursam bulayım, yurtdışından gelen en dandik kart bile benim tozlu kartlarımdan güzeldi.

    birkaç hafta sonra postcrossing'in forumuna üye oldum. artık kartpostal yetmedi, millete ıvır zıvır göndermeye başladım. şeker, çikolata, incik boncuk, hediyelik eşya vs.. ne ararsan. haftada 2-3 kez gittiğim postanenin çalışanlarıyla da bu yüzden kavga ettik. binbir özenle hazırladığım hediye zarflarımın içinde ne var diye ille bakmak istiyorlardı. zaten yüksek posta ücretleri yüzünden istediğim kadar hediye de gönderemiyordum. elalem bana koccca bi zarf dolusu binbir çeşit çikolata gönderirken, ben onlara karşılık olarak 2-3 tane dandik çikolata gönderebiliyordum.

    postcrossing forumunda sadece hediye değişimi yapılmıyordu elbette. aklınıza gelebilecek her türlü kartpostal değişimi için topic'ler vardı. en ilginci sanırım nudity temalı olanlardı. nudity temalı kart gönderecek olanlara, kartı zarfta göndermelerini rica ederdim utana sıkıla.

    forumun bir adabı vardı. karşı tarafın kartpostalı ya da hediyesi size ulaştığında u2u atardınız. öyle ki, günde onlarca u2u alıp göndermişliğim vardı.

    postcrossing'le uğraştığım birkaç ay boyunca, onlarca muhteşem kartpostalım, dünyanın dört bir yanından gelen şahane hediyelerim oldu. postacılarla arkadaş oldum, günde 32 tane kartpostal getirdikleri oldu! kimi küçük postanelerde kartpostalları göndermek istediğimde oradaki memur "bu ne?" dedi, sinirden bağırıp çağırdım.

    sonra baktım forumdan hediye veya kartpostal değiş tokuşu yapmak çok pahalıya geliyor, ben de sadece official kartpostal gönderip alayım dedim. bir süre sonra, taşındığım yeni şehirde kartpostallarımın çoğu kaybolunca onu da bıraktım.

    bırakmadan önce, türkiye'de en çok kartpostal gönderip alanlar listesinde ilk 5'te miydim neydim. forumdan çok güzel insanlar tanıdım- ki onlar da eskisi kadar takılmıyor postcrossing'de.
    ben bırakmak zorunda kaldım; ama herkese üye olmasını tavsiye ettiğim çok süper bir oluşum burası. her gün posta kutusunu kontrol etmek, acaba kartpostalım nerden geldi diye merak etmek inanılmaz bir heyecan.

    özetle: bu şahane oluşumu bırakmamın en büyük nedeni, ülkemizin kartpostal sektörünün kısırlığıdır. utanıyorum ulan o iğrenç, biçimsiz kartları göndermekten!
108 entry daha
hesabın var mı? giriş yap