8 entry daha
  • son derece bağımlılık yapabilme potansiyeline sahip muhteşem yapımlardır..
    kısa süren (genellikle 16 bölüm) diziler olduğu için psikopatlığınızın derecesine göre (benim için ortalama 2 gece) kısa sürede biten, bu sayede insanı hiç sıkmayan dizilerdir..
    ayrıca hikayelerdeki karakterler o kadar bize benzerler ki, türk dizilerini izlerken hissettiğinizden daha çok bizden bir şey izlermiş gibi hissedersiniz..
    bazen hikayeler birbirine çok benzer, hatta yeşilçam filmlerine benzerler, ama hiçbirini izlerken sıkılmazsınız.. hatta izlerken genellikle yüzünüzde bir sırıtma olur ve gecenin ne kadar geç saati olursa olsun bir sonraki bölüme geçmek için her bölüm bitiminde kendinizle mücadele edersiniz ama genellikle kazanan bir sonraki bölüm olur..
    kore dizisi izleyen herkes en az bir kere ramen alıp dener..
    en az üç kelime korece bilir..
    kore dizilerinin bir başka ortak özelliği de genellikle ilk bölümlerinin insanın gülmekten karnını ağrıtacak kadar komik olması ama sonuna doğru ağlatmasıdır..
    dizilerine kendi kültürlerinde olmayan bir şey koymaya çalışmadıkları için genellikle en absürd hikayeler bile insana sanki gerçek olabilirmiş gibi gelir..
    türk dizilerindeki gibi bir olay 4 bölüm uzamaz, bir şey olur 5 dakika sonra biter..
    kimse kapı dinlemez, dinlese bile gider açık açık şöyle yapmışsın böyle yapmışsın der.. bu sayede dandik entrikalar olmaz ve gereksiz yere dizi uzamaz..
    aile yapılarını izlerken ciddi ciddi türk aile yapısını getirir akıllara (en azından benim aklıma)..
    ayrıca çok rahatsız olduğum tek bir husus var ki, değinmeden geçemeyeceğim.. romantik komedi olanları 16 bölüm izlersiniz, son bölümün sonuna kadar sürünürsünüz sonra.. son 5 dakika kavuşurlar, onlar erer muratlarına siz çıkarsınız kerevetlerine derken..... dizi biter.. mutlu kısımlar birazcık daha uzun sürse kimse itiraz etmez sanırım..
    kısacası, ben kore dizisi izlemem diyen herkesin büyük lafları ilk izledikleri diziye kadardır.. bugüne kadar hiçbir istisnasını görmedim bu durumun.. ha bir de sınav zamanı, ödev teslimi gibi zamana ihtiyaç duyulan zamanlarda azıcık tehlikelidir..
228 entry daha
hesabın var mı? giriş yap