8 entry daha
  • ilk aklına gelen öneriyi nihai ve doğru çözüm zanneden türkiye'nin vasat insanının (ki sınıfları ve statüleri hiç fark etmiyor) bu teklifini kabul ettim.
    masterchef türkiye'nin adını dahi duymamıştım. denk geldiğimde "yemekteyiz" ucubeliklerinden biri zannedip en fazla iki saniye harcadım karşısında (o iki saniye de kumandanın tuşlarının yalama olmasından kaynaklanıyor. yoksa makul süre "1" saniye).
    hiç ilgilenmedim, ne olup bitiyor, hiç anlamadım.

    sonra biri, aile ortamında (ailenin taşıdığı anlamdan soyutlayın lütfen) "şunu hiç izlediniz mi?" diye söze girdi. "kadının başını tutup tezgaha bastırdı" dedi. masterchef'i popülarize edilmiş bir dövüş sanatları belgeseli sanabilirdim. yine de izlemedim. zira programın içeriğinin ve formatının izlemeyeni bile kendine çekmek için kullandığı bir taktikti bu. "şef bülüğünü çıkarıp hıyar olarak marula sardı" haberi gelene kadar da izlemeyi düşünmüyorum.

    sonra okuduğum gazetelerin köşelerinde bahsetmeye başladılar. "şef hasan hüseyin gattuso, 'ne yapayım tarzım bu'" dedi minvalinde haberler. sonra başka programlarda bahsedildi. ısrarla kaçıyordum, kanal değitiriyordum. televizyondan bana ulaşamayınca internetten, gazeteden, eş-dost sohbetinden bir şekilde ulaştı.

    şimdi, "beğenmeyiyorsan izleme" gibi tam da zekasına yakışacak önerilerle "lafı soktum" eşiğine geldiğini zanneden bifteklik sığıra sözüm olarak okunsun bundan sonrası:

    "beğenmiyorsan okuma, duymak istemiyorsan kulağına tıpa tak, internette görmek istemiyorsan modem kablosunu sıyır" da diyecek durumdasın farkındayım. ama ben insanım. ben, dediğin biçimde, bu tek doğru gibi görünen çözüm önerine sadık kaldım ve izlemedim mastır şefi... ama sen durmadın, avanen, şürekan, makulen durmadı. bir şekilde beynimin içinde fantazmagoryalar halinde, niteliksiz cümlelerden mürekkep pasajlar şeklinde yer buldurdular. kaçacak yer bırakmadınız bana. şimdi ben bundan "beğenmiyorum ve izlemiyorum" diyerek kurtulmuş mu oldum a tipini siktiğiminin göt lalesi!
    cevap ver bana!
6 entry daha
hesabın var mı? giriş yap