2 entry daha
  • galataperform'da izlenilebilecek pek güzel oyundur. oyunu, aynı zamanda galataperform'un da kurucusu olan yeşim özsoy kaleme almıştır. zaten izlerken bir hatun elinden çıktığını her an hissettiriyor zira böylesi dokunaklı ve detay dolu replikler ancak bir hatundan çıkabilirdi. (bkz: başka dilde aşk) galataperform; kuledibinde hatta kulenin tam karşısındaki kasımpaşa'ya giden sokakta. oraları gezenler bilirler muhakkak o sokaktan kulenin bir fotografı da çekilir.
    minicik bir daire olduğunu söyleyebilirim. oyunu izlemek için bir oda ayrılmış haliyle izleyici kitlesi dediğimiz kocaman rakamlardan oluşmuyor. sanki gizli bir şeyi paylaşmaya gitmişsiniz gibi hissettiriyor. ki çok da doğru hissettiriyor. oyunu izlemek için erken gittiyseniz beklerken oyuncuları görmeniz, konuşmanız pek bir mümkün. oyunu izlemek için odacığa girerken ise bir de görüyorsunuz ki oyuncular çoktan yerlerini almış sizi bekliyorlar. (alışılagelmemiş bir durum)
    yeşim özsoy'un kaleme aldığı, sanem öge ve deniz celiloğlu'nun yaşattığı oyun; farklı ama hep aynı hüznü taşıyan aşk hikayelerinden oluşuyor. (peçeteniz yanınızda olsun belki belki kullanabilirsiniz) her ikisi de birbirinden şahane performanslar sergiliyorlar ancak sanem öge'ye hayran kalmanız son derece mümkün. yapaylık olmaksızın, abartı olmaksızın her hikayede ayrı bir kadın, her hikayede ayrı bir büyüleyici.
    cemal sürey(y)a'nın ölümünün gerçekleştiği sıradaki hikayede hatun karakterin ağzından çıkan her sözcüğü yazmak istedim. 1999 yılında bir alışveriş merkezinde gezinen trajikomik aşık çifte güldüm ağlarken. deniz gezmiş'in dönemindeki hikayede tüylerim ürperdi. 2000'li yılların sözde aşk hikayesini izlerken (sadece 2 dk. sev. şimdi sev, sonrasını düşünme. bu 2 dk. sev çünkü 2 dk sonra başka birini sevmeye başlayabilirim) gördüm etrafımdakileri yeniden.
    gidilip mutlaka izlenmeli.
13 entry daha
hesabın var mı? giriş yap