• sevgili mustakbel ferrari sahibi,

    sozlugun icinde bogulurkene bu başliga tikladiniz, demek ki hayatiniz degişmek uzere. belki de artik siz de kizlara hava atabilecek, demet meneri okşayabileceksiniz. duşunun ki demet ve siz kirmizi f50niz icinde yiyişiyorsunuz,ama o da ne?birden demet sizin dilinizi isirdi. sizde para bok, "demet gibi on tanesinin ustune sicarim" diye duşundunuz, ve onu kuvvetli bir depikle sarayburnu civarinda dehlediniz. etraftaki arabalarda boguşan diger ciftlerden size "waov herifteki karizmaya bak" nidalarini duydu duyacakken, aman tanrim!! arabanin kontagi basmiyor. ne oldu o yaptiginiz artistik? ya demet? size bilmemneresi ile gulmez mi?etraftaki ciftler "vay amuga kodumun hirti" diye kişnemezler mi? işte bu duruma duşmemeniz icin aşagidaki tavsiyelere dikkat etmenizde muazzam fayda gormekteyim.
    ferrarinin bircok modeli olsa da birtakim ozellikler butun ferrarilerde bulunmalidir. amacimiz ulkemizde bu dertten muzdarip olmuş yigitlere adam gibi bir rehber oluşturabilmektir. mesela bir arkadaşim cin cin baglari'nda nezih bir oto galerisinden ferrari aldigini sanmiş fakat kontagi cevirene kadar aldiginin aslinda carpici bir ustalikla kirmiziya boyanmiş bir fayton oldugunun farkina varamamiştir.(anahtari kontak yerine nereye soktugunu soyleyip konudan kopmak niyetinde ise hic degilim)
    "vah vah, insanlik hali, bir musibet bin nasihat, boyle durumlar hangimizin başina gelmiyor ki" deyişinizi duyar gibiyim. o yuzden lafi daha fazla uzatmayalim ve hakiki bir ferraride bulunmasi gereken ozellikleri dişkapi-detroit-maranello oto sanayi sitelerindeki danişman arkadaşlarla beraber aşagida neşredelim . lutfen dikkatlice okuyun ve bunlari iyice bellemeden sakin cingoz galericiyle didişmeyin.

    1) manifoltta catlak var mi?
    bu genelde ikinci el ferrari alan arkadaşlarimizin başini agritan bir durumdur. genelde arabanin daha onceki dikkatsiz surucusunun kasislerden 270 ile gecmiş olmasi nedeniyle olur. motorun arkada olmasi bu durumu siklikla karşimiza cikarmaktadir. catlagin olup olmadigini anlamak cok kolaydir.şoyle ki; motor sokulur, gayet iri bir legenin icine batirilip kontak cevrilirse catlagin yeri cabucak anlaşilabilecektir. eger kabarcik cikiyorsa "o da bişey mi abi, manifolta ciklet yapiştiririz olur biter" diyen galericiden biri yedek olmak uzere en az iki tane big babol isteyiniz
    2) motor 9 bin devirde bogulma yapiyor mu?
    bu husus hayati derecede onemlidir. zira ibre 9 bin devire gaza bastiktan sonra 5 saniye icinde gelmelidir. eger gelmiyorsa ferrari cin mali olabilir. sorunu anlayabilmek icin galericiden arabayi odunc alip yaninizdaki bir adet kor al pacino'ya test drive yaptirmak yeterlidir.
    3)arac 285'i gectiginde direksiyon titreşim yapiyor mu?
    bereket ulkemiz otobanlari icinde boyle bir sorunla karşilaşan bir ferrari sahibi şu ana kadar olmamiştir. ama bu sizin de başiniza gelmeyecegini gostermez bu muhim sorunun. test drive esnasinda pitstoptan ayrildiktan sonra duzluge geldiginizde ellerinizi sikica direksiyona kilitleyerek sorunun var olup olmadigini anlayiniz. eger varsa, galericinin soyledigi fiyatin 15 bin dolar altini soyleyiniz. zira bu sorun herhangi bir rot-balans atolyesinde 14 milyona cozulebilir. yalniz tamircinin yanindan ayrilmamali ve "abi, bi tur atip getiriyorum, bakalim olmuş mu" sozune karşi şirinevler parkuruna arabayi alip gitmesine asla izin vermemelisiniz.
    4)kaportada kuş boku var mi?
    bilindigi gibi pasparlak ferranizin ustundeki yeşil buyuk bir kutle temizlenirken cizik birakmasiyla meşhurdur. eger arabanin ustunde, bilhassa on camda boyle bir pislik gorurseniz galerici olacak puşta:"kardeşim ne bicim bakmişsin arabaya, sen gel benim gotume araba sat, abuş!" diyerek fiyati aşagiya cekmek cok guzel bir taktik olacaktir.
    5)rolantideyken motordan hayvan gibi bir ses geliyor mu?
    evet. işte ferrari almanin arkasindaki tek gercek neden. motoru bir airbus a-340 kadar ses cikarmayan ferrari kesinlikle tayvan orjinlidir. o araba yapilirken tayvan'da child labor kullanilmiş, etik ticaretin icine edilmiştir. boyle bir durumu farkettiginizde galeri sahibinin metresini odunc alacaginizi ve ustunden ducatinizle gececeginizi soyleyin.ya hicbir ses cikarmadan kabul edecektir, ya da size layik oldugunuz hakiki ferrariyi verecektir.
15 entry daha
hesabın var mı? giriş yap