5 entry daha
  • tum apartman sakinlerinin yapmak istemiyor gibi gorundugu ama aslında yapmak icin can attigi bir gorevdir. apartman toplantisi oldugunda bu gorev apartmanin en tararfsiz en sesi solugu cikmayan ailesine verilmek istenir hep . cunku baskin olan aileler her istediklerini yaptirabileceklerini dusunurler. ama bazen kimseye pabuc birakmayacak saglam insanlar alir bu gorevi ve apartmanda hersey tikir tikir isler.

    apartman yoneticisinin en onemli gorevi para toplamaktir. bu paralarla apartmanin elektrik su parasi odenir. asansor bakimi yaptirilir, kapicinin maasi odenir , cok kutulari temizletilir . eline her ay toplu para gecen yonetici paralari degerlendirebilir. bu da yoneticiligin arti yonu olsa gerek ..

    kombili dogalgazi bulunan apartmanlarda yoneticinin isi kolaydir. isinma sistemleriyle ugrasmasina gerek kalmaz. ama hala komur kullanan ya da merkezi sisteme sahip dogalgazi olan apartmanlarda her daim insanlarin odak noktasindadir. dogalgaz faturası cok gelirse yonetici suclanir , ev isinmiyorsa yine yonetici suclanir.

    kapici copu almazsa yoneticiye kizilir , apartmanin boyasi yapilcaksa yonetici bulunur , apartmanin catisi akıyorsa yoneticinin kapisi yumruklanir , yan komsu cok gurultu yapıyorsa yonetici derhal olay mahaline gonderilir. eger apartmanin bahcesi varsa ; budanacak agaclar , cimler duvar boyalari , bahcivanlik islerinin tumunu yoneticinin karsilamasi ilgilenmesi beklenir. bahceden yararlanma hakki ise ayri bir tartisma konusudur.
    .. vb gibi bircok olayda apartman yoneticileri basroldedir.
    not:bu konuda derin bilgilere sahip olmamin sebebi ise annemin apartman yoneticisi olmasidir.
215 entry daha
hesabın var mı? giriş yap