3 entry daha
  • bug manyağıdır... yine de türkiyenin en büyük datawarehouse'unda bu şey üzerinde 4 yıldır geliştirme yapan birisi olarak daha iyisi olduğunu düşünmüyorum. operasyonel raporlamada cognos belki mstr'yi sollayabilir ama işiniz analitik raporlama ise daha iyisini aramaya uğraşmayın. gerçekten inanılmaz esnek... hele ki geçen yaz lanse ettikleri mobile kit'in (iphone, ipad ve blackberry'de rapor yapar gibi application yazmanızı sağlayan altyapı) gerçekten rakipsiz.

    büyük sistemler için birebirdir...aynı anda yüzlerce kişi üzerinde rapor çeksin gıkını çıkarmaz...
    milyarlarca satırlık datawarehouse tablolarından raporlama yaptırın rakiplerinden çok daha hızlı sonuç getirir.
    ancak üzerinde geliştirme yapması da aynı ölçüde zahmetlidir... business objects'le buna harcayacağınız eforun yarısıyla birçok raporlama projesini tamamlayabilirsiniz. raporlama kullanıcılarınız kendi dasbhoardlarını kendi kendilerine yapabilir gibi şeyler söylerler ki kuyruklu yalanın önde gidenidir (zira ben hiç o demolardaki kadar basit dashboard ihtiyacı olan business kullanıcısı görmedim).
    mstr kompleks ihtiyaçlar için harika, basit ihtiyaçlar içinse gereksiz zor olabiliyor yani.
    eğer öyle arada sırada giren 20-30 tane kullanıcısı olan bir datawarehouse'unuz varsa microstrategy ile uğraşmak zahmetli olabilir. ama gelecekle exponential artış gösterdiği zaman dwh'inizin kullanımı, işte o zamanlar için taş gibi de bir altyapı kurmuş olursunuz.

    sahibi, kurucusu ceo'su herbişeyi michael j. saylor amerikanın sayılı self made tech milyarderlerindendir.
    senede iki kere microstrategy world ve europe olmak üzere amerika'da vegas (veya bu sene miami'de olacakmış), avrupa'da ise cannes, monte carlo vs.'de şehrin en lüks otellerinde konferanslar düzenler. elbette en yağlı müşterilerinin yöneticileri mühendisleri kullanıcıları vs. burada süper bir şekilde ağırlanır, veya katılım parasını veren de bu konferanslara katılabilir.

    buralardaki sunumlar/oturumlar baştan aşağı bir amerikan şovudur... bu sene geliştirilen versiyonun bir önceki versiyondan 10x faster 20x more durable 30 x more scalable olacağı anlatılır sürekli... sunumları seyreden hayatı değişecek falan zanneder...
    abarttıkları kadar olmasa da hersene baya yeni birçok şey yaptıkları ve kendilerini geliştirdikleri kesin.

    microstrategy iyidir özetle. türkiyede obase satar. arayın bi demo yapsınlar size bişe kaybetmezsiniz.
19 entry daha
hesabın var mı? giriş yap