8 entry daha
  • ikisini de izledim ve ikisine de tapıyorum. hani böyle bir karşılaştırmanın benim için bir galibi olamaz. eğer sadece kafa dağıtmak istiyorsanız seinfeld'i izlemelisiniz. konusu "hiçbir şey hakkında" olduğu için kafa yormadan takılırsınız. alıştığınız anda da tapma evresine geçersiniz. bir kramer, bir costanza, bir elaine, bir newman derken (jerry'i sevemedim bir türlü) kendinizi seinfeld hastası bir adam olarak bulursunuz.

    friends ise daha bir "konulu"dur. mesela, ilişkiler üzerine bir şeyler bulabilirsiniz. seinfeld'teki ilişki muhabbetleri genelde efsanevi şeylerdir. günlük hayatta karşınıza çıkmaz. ama friends'te yaşananlar günlük hayatta karşınıza çıkabilecek şeylerdir. 6 insanın hayata bakışlarını izlersiniz. ilk 2 sezonu severseniz gerisi zaten gelecektir.

    bir de bu dizileri izlediğiniz zaman da önemlidir. friends'i üniversite yıllarında izlerseniz sevmeniz daha kolay olabilir. aynı arkadaş ortamını kendi çevrenizde yaratabilir/bulabilirsiniz. biri bana "friends mi seinfeld mi" diye sorsa muhtemelen ağlayarak odama çekilirim. ama illa birilerini kıyaslayacaksak bence gunther vs newman yapalım. daha fazlasına yürek dayanmaz.

    bu arada sağda solda how i met your mother-friends karşılaştırmaları görüyorum. yapmayın canlar, kalpler kırılmasın.
234 entry daha
hesabın var mı? giriş yap