14 entry daha
  • esas itibarı ile okuyanı yanlış bir mantığa götürecek çeviri..

    çünkü,

    "allah ilahtır, kendisinden de başka ilah yoktur" düşüncesi, allah'ın zatını zihnimizdeki kısıtlı "ilah" tanımlamasının içine sıkıştırmaya götürür bizi..

    esas itibarı ile algının aslı ve kelime-i tevhid'in içeriği bambaşka bir şey söyler..

    ilah falan yoktur birader.. sen hani kendi kendine uydurdun ya kendinden kudretli bir "tanrı"..

    hah.. işte o yaptığın en salakça hareketti..

    yok öyle bir tanrı falan..

    ve o tanrı niyetine taptıkların var ya hani ilah dedin, tanrı dedin, manitu dedin.. onları bir kenara koy.. onların hepsi senin zannından ibaret.. hepsini sen yarattın zihninde.. kendinden güçlü olan, anlam veremediğin, gücüne karşı koyamadığın veya kendince saygı duyduğun herşeye taptın..

    onları bırak ve mutlak varlığa yönel..

    tanrı dediklerin yerine o'nu koy.. kendine o'nu "ilah" edin.. kendi sanal ilahlarına değil, kendine ilah edineceğin allah'a yönel..

    ilah/lar yoktur.. sadece allah..

    vardır bile demiyor..

    illallah..

    o kadar..

    hasılı, allah, ilah tanımlamasının içine sıkıştırılacak bir kavram değil.. sır içre sır.. zatını idrak etmenin, idrak edilemeyeceğini idrak etmek olduğu işaret edilmiş bir sır.. varlığını, yarattığı binbir farklı renkte yakalamanın yanında, ilah niyetine taptıklarımızın yerine görmemiz gereken tek renk.. ve ilahlıkla ilişkisi de sadece bu kadar..

    yani manitu'dan epey farklı bir kavram..

    ...
    o sır adına söz ve fiil sarfetmenin (birini bıçaklamanın, öldürmenin, hakaret etmenin, her şeyi geç küçümseyerek bakmanın dahi) kendilerine yüklediği mükellefiyetin farkında olmayan gafiller, elbet ki "allah'tan başka ilah yoktur ulan" diye o allah'ın 54 senedir rızıklandırdığı, nimetlerinden faydalandırdığı, türlü bahanelerle sevindirdiği bir kuluna eziyet eder, kanını akıtırlar..

    her şey birbirine karışır..

    gerçekler masallara dönüşür.. masallar unutulur gider..

    sonrasında da insanlar kendi masallarını yazıp onlara inanmaya başlarlar..
2 entry daha
hesabın var mı? giriş yap