1 entry daha
  • "2009’daki başkanlık seçimlerinde internetten organize olan halk ayaklanmalarıyla zorlu anlar yaşayan iran yönetimi çin’de olduğu gibi bütün ülkeyi kapsayan ulusal bir omurga kuracağını açıkladı (bit.ly/fdnjxy). 18 ayda tamamlanması planlanan ‘helal internet’ adlı proje için ‘batılı’ ülkelerden tutulan danışmanlar çalışmaya başladı bile.
    ‘helal internet’ sayesinde iran yönetimince islamiyete aykırı içerik sansürlenecek. hükümet yetkililerinin yaptığı açıklamaya göre ‘helal internet’ bir seçenek olacak. ancak belirli bir olgunluğa ulaştığında kullanımının çin’deki gibi mecburi olması riski herkesi endişelendiriyor."

    türkiye'yle ne alakası var canım. iran'daymış.

    "türkiye’de internetle ilgili pek çok konuyu düzenleyen ama adı özellikle site sansürlemeye yönelik yetki ve eylemleriyle duyulan bilgi teknolojileri ve iletişim kurumu’nun 22 ağustos 2011 tarihinde yürürlüğe sokmaya çalıştığı düzenleme herkesi ulusal bir filtre (sansür) mekanizmasının arkasına koyacak.
    bu tasarı hayata geçerse internet aboneleri aile, çocuk, yurtiçi veya standart adlı paketlerden birini tercih etmeye mecbur kalacak."

    bu da haberin başlangıcı.

    tamamı ise şöyle:
    http://www.radikal.com.tr/…21.04.2011&categoryid=79
26 entry daha
hesabın var mı? giriş yap