476 entry daha
  • çok kızgınım.

    bizim ailede evlerde illa ki bira bulunur dolapta. benim sadece süt içebildiğim zamanlardan beridir ailenin alman kısmısı da en çok bunu sever diye de hep tercih edilen-di. ben de öyle büyüdüm, içeceğim zaman tek tercihim-di.

    şimdi kendimi kandırılmış hissediyorum. meğerse yıllardır bir yalanı yaşamışız.

    abi ne gerek var bu atraksiyona? bira dediğin zaten öyle çok komplike bir içki değil ki anasını satayım, ne gerek var böyle alengirlere, sen ki piyasa devisin lan. ihtiyacın var mı, yok.

    ha bir de şu var, acaba bu kadar tutulmasının sebebi baştan beri şuruplu olması mıydı? o olmasaydı bu kadar tutulmayacak mıydı, bilemiyorum. hakkını yedik belki de tuborg'un.

    zaten çevremizde kaçınamadığımız bir sentetik maddeler kimyasal katkılar deryası var, glikoz fruktoz ve türevi şuruplardan kaçmak için götüm çıkıyor zaten etiket okumaktan, sen de mi efes, sen de mi lan!

    yalanmış meğer aramızdaki tüm bağlar, tüm sevgimiz "bira dediğin böyle olur" tarzı güven dolu tavırların hep yalanmış, sen de diğer tipik türk işletmeciliği kafasında müşteriyi ne kadar düdüklersem o kadar iyi kafasındaymışsın.

    madem şimdi öğrendik ortaya çıktı gerçekler, zararın neresinden dönülse kardır mantığıyla tanıdığım herkese anlatıyorum üçkağıtçılığını, kendim de ağzımı sürmedim sürmicem de bundan gayrı.

    delikanlı bira var artık, adam gibi bira diye bas bas bağırıyor şurupsuz birayız biz diyor, madem sen beni yıllardır aldatıyormuşsun efes üzgünüm ama sorun bende değil sende bitti artık her şey. bitti.

    (bkz: efes pilsen'in türkiye tüketicisine garezi)
819 entry daha
hesabın var mı? giriş yap