8 entry daha
  • iki buçuk yılı aşkın bir süredir tarafımdan yedi sülalesine küfredilen hastalık. tabi küfettiğinizle kalıyorsunuz. modern tıp tarafından yeterince ciddiye alındığını düşünmüyorum, ne bunun ne de öteki alerji türü hastalıkların. ciddiye alınması için ölümcül olması gerekiyor galiba. antihistaminlerle geçici bir rahatlık sağlansa da bu canım haplar ana sebebi ortadan kaldırmayıp sadece belirtileri bir süre gizliyor.

    önceleri kabullenemedim bir türlü. o doktor senin, bu doktor benim dolaşıp durdum sebebini anlamak için. ama türkiye'deki bir hastanın başına her zaman gelen şey benim de başıma geldi. tam teşhis konulamadı. sonra internette york test diye bir şey duydum. geçen sene 700 tl baydım bu teste. test sonucunda inek sütü ve mayaya karşı yüksek intoleransım çıktı. sevgili diyetisyenimin bana öberdiği diyet listesini buraya yazacağım:

    süt proteini ve maya barındıran hiçbir ürün tüketmeyeceğim.ben önce süt, yoğurt ve peynir sandım ama yanılmışım. bunların yanı sıra sütle işlenmiş, margarin, çikolata, makarna, bisküvi, salam, sucuk, mayalı ekmek, tatlı çeşitleri vs... neyse efem, bir delilik yapıp bu diyeti uygulamaya çalıştım, birkaç hafta içinde ayakta bir cenazeye dönüşen vücudumu gördükten sonra "s...m hastalığını da, diyetini de" deyip bıraktım, sığındım antihistaminlerin huzurlu dünyasına.

    sonunda hangi sonuca mı vardım? insan vücudu o kadar da mükemmel değilmiş. yeri geldiğinde gayet faydalı besinleri düşman zannedecek kadar salak bir yapıya sahipmiş.
34 entry daha
hesabın var mı? giriş yap