634 entry daha
  • suleymaniye camii ile ilgili pek de guzel bir hikaye iceren filmdir.

    --- spoiler ---

    suleymaniye camii'nin bir bakicisi vardir. vanli. babasi bu kucukken bir is icin istanbul'a gelmis. donuste de hatira olsun diye eminonu'nden bir suleymaniye camii fotografi almis. bakici o zamanlar daha genc. kucuk yani. evlerinin duvarina asmislar fotografi. cocuk her gun o fotografa saatlerce bakmis... bakmis... babasinin istanbul'dan getirdigi o fotografa buyuk bir tutku ile baglanmis. artik hayattaki tek ideali o camiiyi gormek olmus. yirmili yaslara geldiginde de istanbul'a gelmis ve dogru suleymaniye camii'ne...

    camiiyi gormus. oturmus bahcesine bakmis iceri girmis. namaz kilmis. bir turlu ayrilamamis ordan. sonra bahcesindeki yapraklari temizlemeye baslamis. ciceklere bakmis, hicbir sey talep etmeden. kendiliginden. caminin imami farketmis bunu ve bakici olarak ise almaya karar vermisler.

    suleymaniye camii'nin ust katlarinda bakici icin gizli bir oda vardir. imami ve bakici disinda hic kimse bilmez bu odayi. ona bu odayi vermisler. ve rivayete gore istanbul'un en guzel manzarasi burdan bakinca gorunurmus. ve boyle essiz bir manzaraya bakmaya nail olmak ancak buyuk bir tutku ile mumkun olmus.

    --- spoiler ---

    --- spoiler ---

    bu arada bence o iskele kadikoy'deki besiktas iskelesi olmali...

    --- spoiler ---
1437 entry daha
hesabın var mı? giriş yap