6 entry daha
  • arka sokak lezzetleri'ne uyup gittiğimiz dürümcü.

    lavaşları cidden güzel, ilk ısırıkta "ouvvvv iyiymiş cidden..." diyorsunuz. malum, dürümün ilk lokmasının safi ekmek olması normal.
    ikinci, üçüncü... dört? beş? bu da mı gol değil? et nerde?

    dürümü etsiz yapmayı tercih ediyorlar. fakat adanaları acı değil ki takdir ettim. acı değil derken, baharatlı tabi ama acı sayılmaz. (bininci defa söylüyorum: adana kebabının aslı astarı acılı olmaz. bunu adana'da herhangi bir yerde kebap yemiş herkes bilir.)

    tabi içinde et olmayan bir dürümdeki yağın etten kaynaklanması da beklenemez. (ayrıca zaten etten olsa ne olacak, istanbul'da doğru düzgün %100 kuzu etiyle dürüm yapan yer bulursam adına para bastırıcam.) ocakbaşını izlemediğim için etin yağını ekmeğe mi çektiriyor ne yapıyor bilmiyorum, görmedim. ekmek gerçekten lezzetli evet, fakat o lezzetin bileşeni olarak bariz teneke katı yağ tadı alıyorsunuz. he güzel evet, ama o kebap değil artık. başka bir şey.

    üç adana (!) dürüm + 2 ayran 14 lira.

    ama siz yine de bunun yerine melekler dürüm evi'ne gidin. eski istiklal kitabevi'nin arkasındaki biletix gişesinin karşısı. (eski derken çok buruldum be sözlük...) melekler'in ekmeği normal bildiğin lavaş, öyle "ouvvvv iyiymiş" filan demiyosun ama vita hissi vermiyor. içinde et var. fiyatları neredeyse aynı. ve bir yere o kadar öğrenci gidiyorsa orası iyidir.
21 entry daha
hesabın var mı? giriş yap