75 entry daha
  • bartın'dan mersin'in silifke ilçesine kadar uzanacak kanal. neden silifke? bizim orada yazlık var, değerlensin diye dedim, neyse. faydaları yaz yaz bitmez, bak şimdi;

    --> bu sayede karabük, çankırı, ankara, konya, karaman deniz görecek!

    --> karadeniz-akdeniz arası ticaret ve seyahat gemileri için daha kısa yol. (dünya düzenine gayet uygun öyle değil mi?)

    --> söz konusu bartın-mersin kanalına ek küçük kanallar ile yapılan göletler ile turistik çeşitlilik. (ankara'da deniz soğuk olur bak uyarmadı demeyin! ayrıca konyalı adam ne diye mersin'e ya da başka yerlere denize tatile gitsin, hanım ben bi çimip geleyim desin, negzel...)

    --> yine bu küçük kanallar ile yapılan göletler ile uygun arazide baraj yapımı. (elektrik üretilmezse de şekil olur yani.)

    --> 3 tarafı denizlerle çevrili güzelim ülkem artık koca bir ada ve yine 3 tarafı denizlerle çevrili bir yarım adadan oluşur. (harbiden çok şekil oldu!)

    --> konya'da deniz suyunu tatlı suya dönüştürerek kurak zamanlarda ambar susuz kalmaz. (bkz: gap)

    --> tuz gölüne çekilen bir hat ile gölün kurumasına engel olunabilir. (deniz suyu tuzlu, tuz gölü adından anlaşılacağı üzere tuzlu, düz mantık işte.)

    --> konya ovası kocaman dümdüz arazi zaten. her izmir-mersin yolcuğunda uyumak için bir tarafımı yırtıyorum, çekilmez o yol. şimdi bu kanalın üstünde köprü olacak muhakkak, köprünün etrafında efendime söyleyeyim, gökdelenler, fuar alanları... sağıma soluma bakarım, oh mis!

    --> önemli limanlardan mersin limanının daha da önem kazanması(?).

    --> e bu kanalın geçeceği yer bir istanbul değil tabi. trafik çok sorun olmaz. köprü möprü halledilir bir şekilde.

    --> hafriyattan elde edilen toprak ile de taşucu-kıbrıs otobanı yapılır. otobanda bir noktada köprü yapmak lazım tabi bu sefer söz konusu otobana kanal açmayalım... (sıva kamil, iyice sıva!)

    daha gider bu sözlük... şu okulu bir bitireyim, biraz birikim falan bir şeyler yapayım da, gireyim ben bu işe. şimdiden projeme ortak arıyorum, duyurulur...
115 entry daha
hesabın var mı? giriş yap