• 29 nisan'da özel tim tarafından evi basılarak gözaltına alınan boğaziçi üniversitesi sosyoloji bölümü yüksek lisans öğrencisi. aynı derslerde yazdığımız paperlarına da el koymuşlar, örgüt dökümanıdır diye. tuzla'ya yürürken giydiğimiz "türkiye tuzla olmasın" yeleklerini de suç delili olarak toplayabilirler, rakel dink'in sözünden ilhamla organize ettiğimiz "karanlığı sorguluyoruz" panellerinin katılımcılarını da örgüt liderleri olarak sorguya çekebilirler. her şey gerçek, her şey olağan seyrinde.

    "boğaziçi üniversitesi sosoyoloji yüksek lisan öğrencisi s. nejat ağırnaslı dün sabah (29 nisan), terörle mücadele şubesi'ne bağlı ekiplerce evinden gözaltına alındı..
    annesi nuran ağırnaslı, polisin evinde 2,5 saat arama yaptıktan sonra hiç bir gerekçe göstermeden oğlunun bilgisayarlarına el koyarak istanbul emniyeti'ne götürdüğünü açıkladı.
    anne ağırnaslı, dosyada "gizlilik" kararı alındığı gerekçesiyle polisin avukatların oğluyla görüşmelerini 24 saat süreyle ksııtlayacağını öğrendiklerini, bunun dışında ulaştıkları tek bilginin ise, oğlunun diyarbakır'a götürüleceği olduğunu bildirdi.
    ailesinin ulaştırdığı mektup

    oğlumuz,
    ezilenlerin, emekçilerin ve mağdurların yanında sosyalist genç bir sosyolog dur.. polisin cadi avi ile bu genç insanı hangi "suça" bağlayacağı ve hayatının rehin alınacağını bilememekteyiz..
    bu ülkede devlet karşısında hiç kimsenin güvende olmadığını ve bu tür gözaltılarla heran, herhangi bir insanın "suçlu" sayılabileceğini bilmekteyiz.
    bu tür operasyonlarla; sokaktaki herhangi bir insanın, "suça" bulaştırılmasını , ve bu gerekçeyle gözlatına alınmasını; tüm toplumuma, gençlere, muhaliflere bir gözdağı vermek olduğunu da bilmekteyiz..
    oğlumuzun hayatına, görüşlerine kefiliz.. onun hayatının, fikirilerin yanındaydık, yanındayız.
    bu cadi avi nın sonuçları ne olursa olsun, devlet şiddetine karşı sessiz kalmayacağımızı, bunu kamuoyu ile paylaşacağımızı duyururuz..
    nuran ağırnaslı
    hikmet acun (eö)"

    http://www.bianet.org/…i-gozaltinda-ailesi-endiseli
127 entry daha
hesabın var mı? giriş yap