5 entry daha
  • burada insanların, hakkında heyecanla yazdıklarını okuyunca, "keşke..." diyorum ama 1 mayıs'ta tanık olduğum tavırlarını eleştirmeden geçemeyeceğim bir örgüt. eleştirelim ki, burada dile gelen heyecan sonra hayal kırıklığına dönüşmesin.

    daf'ın, "agf'nin hatalarını tekrarlamayacağı", "bireyi önemseyeceği" belirtilmiş. 1 mayıs'ta bir grubu neredeyse tekme tokat saflarının dışına attıklarını görmek, "agf'nin tekrarı olmayacağı" söylenen bir örgüte ilişkin bende ciddi şüpheler yarattı. gerekçe de elinde bira bulunan bu arkadaşlarının, "özgürlükleri liberalce yorumladıkları" idi. birkaç genç ve fazlasıyla heyecanlı anarşist arkadaş da bu konuda birkaç sloganvari izahı (tüketim özgürlük değildir) savurup, saflarındaki liberal eğilimleri* safdışı etmeyi başardılar. yoldaşlık dayanışmasını, onlarla beraber yürümek için 1 mayıs meydanına gelenlere karşı göstermeleri çok üzücüydü.

    sosyalist örgütlerde görmeye alışık olduğumuz bu tip dışlayıcı pratikleri, böylesi şiddet eğilimlerini görmezden gelmeden, özeleştirisini yaparak, eleştirilere kulak vererek umarım aşarlar. kendilerini, "bizler; mülkiyetin, otorite ve iktidarların, hiyerarşi ve statünün, tahakküm ve baskının olmadığı; paylaşmanın ve dayanışmanın olduğu özgür ve adaletli bir dünya istediğimiz için anarşistiz" diyerek angaje eden insanların, bu eğilimleriyle mücadele etmesi ve aşması gerekir.
16 entry daha
hesabın var mı? giriş yap