5 entry daha
  • devasa mogol topraklarinda sadece iki milyon kisi yasamaktadir. tek sehirleri ulan batur, onun da nufusu altiyuzbin'dir. rusya'dan sonra komunist olan ikinci ulkedir. kirsal kesimde yasayan halkin cogu gocebedir, hayvancilik yaparlar, hemen herkes ata binmeyi cok iyi bilir. ana besinleri ettir. koyun, keci, domuz, inek ayirt etmeden neseyle yer mogol kardeslerimiz. kisi basina yilda 120kg. et duser. icinde et olmayan yemegi, yemekten saymazlar. mogolistan'in en buyuk sorunu asiri soguklardir. sicaklik kisin eksi 50 dereceye kadar duser. milyonlarca hayvan telef olur.

    milli ickileri votkadir. sek icerler, cok icerler, saglam icerler. yeni sise actiklarinda kotu ruhlari kovmak icin, ickiye (siseye dokunmadan) parmaklarini sokup, islak parmagi arkaya sallarlar. milli sporlari gures, guresten sonra en populer olanda basketboldur. basketbolda pek basarili olmasalar da japon sumo liginde 30 kadar mogol guresci vardir. yeni sampiyon da 21 yasinda bir mogoldur(asashooryuu).

    ekonomileri cok zayiftir, issizligin iyice artmasiyla suc oranlari da yukselmistir. ruslari cok severler, cinlilerden nefret ederler, genelleme yaparlar, candirlar, bir tanedirler, harbiden saglam icerler.
204 entry daha
hesabın var mı? giriş yap