17 entry daha
  • evet gun geldi skydiving de yaptik.

    sabah 8.de orada olmamiz gerekiyordu, biz yarim saat erken gidince calisanlari ve diger atlayacaklari da goruruz diye dusunduk,. 7.50 gibi uzaklardan hayvani bir harley davidson uzerinde bu amcanin yaninda sunepe kalacagi bir adam geldi, ful deri kiyafetler icinde, chaps dahil! bu dude videomuzu cekecek elemanmis!
    20 sene once cekilmis bir video ile olayin ne kadar tehlikeli oldugu anlatiliyor, saga sola initial koyuyorsunuz 30 tane, adamlarin hic bir sorumluluk almayacaklarin dair. yerde 10 dk lik bir egitimden sonra ucaga geciliyor.
    13.500 feet yukseklige pirpir bir ucakla cikiyor , ucakta tandem atlayis yapilacak kisi ve siz, ve ayni sekilde bir ikili daha oluyor. bir de video istediyseniz kameraman.
    benim en buyuk endisem elemanin elime verdigi gozlugu simdi takma, atlamadan once takacaksin dedigi zamani denk getirememekti. sacma bir endise ama elim ayagima karisti anlamsiz bir sekilde. adama kac kere gozlugu ne zaman takacagim diye sordum. duygu karmamasi bu oluyor herhalde.
    sonucta sizde parasut olmadigi icin tandem yapacaginiz eleman gozunuzde ululardan ulu bir adam gibi gozukuyor, parasute tek baginiz adamin siz ve kendisi arasinda kurdugu baglanti.
    gerekli yukseklige ulasilinca ucagin kapisi acilior.badi badi bir sekilde yurunuluyor, eller carpi seklinde goguse konuluyor, ayaklar dizden geriye kiralarak birakiliyor. ve ta dam !

    normalde ucak kapisinda cok korkarim vs diye dusunuyor insan ama ben badi badi yurume ile ucaktan atlama arasini 2-3 saniyede yaptim heyecandan, ne olup bittigini anlayamadim.
    parasut acilmazsa, yedek de acilmazsa olecegini bilmek ilginc bir duygu.

    ucaktan atladigimiz andan itibaren sanki bir ruyadayim ve asagiya dusuyorum gibi geldi. oysa gibisi fazla ve ruya degil. toplam 15 saniyelik bir serbest dusme oluyor galiba. ilk 2 -3 saniye ne oldugunu anlama, biraz kameraraya poz verme ve sonra da olayin tadini cikartma. cok hizli dusuyorsunuz, ve ruzgar deli gibi carpiyor, inanilmaz soguk! tam "lan? ya acilmazsa?" diye ilk kez aklima geldikten cok az sonra da parasutu acti eleman, parasut acildiktan sonra ki kismi ise cooook asiri keyifli. suzule suzule bir kac dakika geciriyorsunuz havada. adrenalin kismi icin serbest dusme, zevk kismi icin kesinlikle parasut derim.

    sabah 9.20 gibi her sey bitmisti.

    bir daha atlar misin diye soruyor kameran: ke-sin-lik -le !!

    benim videom degil ama ayni yerde ayni kameramanin cektigi bir video icin buyrunuz: (amcanin aksana gelin!)

    http://www.youtube.com/watch?v=cb88iffwpze#t=0m37s

    p.s: le spleen mesaj atti, 15 saniye gibi gelen sey 45 saniye civarindadir diye, simdi videoyu tekrar izledim cidden nerdeyse 1 dk dusmusuz! adrenalinden vucut beyin uyumu iyice uctu demek ki :)
95 entry daha
hesabın var mı? giriş yap