3 entry daha
  • türkiye'de komedi dizisi bakımından dört trend vardır: çiçektaksigiller, anagiller, avrupayakasıgiller, sit-comgiller

    1- çiçektaksigiller: ilk sahneden son sahneyi tahmin edebileceğiniz basit espirili, anneanneye - babaanneye hitap eden, üniversite gençliğinin "off yine mi bu" diye sızlandığı reytingleri yüksek dizilerdir. çok uzun soluklu olurlar. çiçek taksi, akasya durağı, cennet mahallesi bu uzun soluklu kabusa şükela örnek teşkil eder.

    2- anagiller: absürd komedidir. algıları gelişkin olmayan çiçektaksiseverler, bu dizileri "bu ne la" efektiyle karşılar. "geç şu saçmasapan şeyi yaa" diyerek otoritelerini kurarlar. saçma diyalogların, saçma olayların yarattığı bütünü göremezler. yıllar önce star'da yayınlanan ana dizisi bunların atasıdır. kaygısızlar bu işin piridir. şimdilerde ise bu geleneği trt'deki leyla ile mecnun ve kanal d'deki üsküdar'a giderken devam ettirmektedir.

    3- avrupayakasıgiller: prime time'da her kesimden insan tarafından izlenerek reyting rekorları kırması hedeflenmiştir. ortalama üniversite gençliğinin popolarını yara yara izledikleri cinstendir. vasat üstüdür. avrupa yakası ve geniş aile bu gruba örnektir.

    4- sit-comgiller: her ne kadar avrupa yakası falan bu gruba girer gibi gözükse de bu grubun asıl elemanları ömürleri 2 bölümlük olan amerika aşırması dizilerdir. bayat amerikan espirilerini corç değil de ahmet yapınca komik olmuyormuş, bunu göstermek için yayınlanırlar. 2, bilemedin 3 bölüm sonra yayından kalkarlar. cuma'ya kalsa da bu türün o la la örneklerinden biridir.

    kategori dışı, mansiyon ödülü (bkz: yedi numara)
7 entry daha
hesabın var mı? giriş yap