5 entry daha
  • türkiye'deki tezahürü daha çok bir eziklik kompleksidir. hoş, türkiye dışında başka ülkenin kürt vatandaşları kürtçülük yapabiliyor mu, çok merak ediyorum.
    konuya dönersek, türklüğün ön planda olduğu cumhuriyetimizde kürtler başta olmak üzere diğer halklar ağır bir türk propagandası altında kalmış, ömürleri boyunca yitiremeyecekleri bir eziklik oluşmuştur.
    bana göre bu propaganda meşrudur.
    bazı akademisyenler osmanlı imparatorluğu'nun bir türk devleti olmadığını savunur, bu teoriden hareketle türkiye cumhuriyeti'nin kuruluşu, osmalı dönemininde onuru zedelenen türklere onurunun geri iade edilmesidir. devşirme sisteminin yaygınlaşmasıyla, türkler devlet işlerinden çok ayak işlerinde veya asker olarak kullanılmaya başlamıştı. zaten osmanlı padişahlarının ne kadar türk olduğu ise malumunuz.
    şimdi bu değerlendirmelerin ne gereği vardı diye soracaksanız cevabım şudur ki, osmanlı'nın yıkılışı bir başarısızlıksa ve türkiye cumhuriyeti'nin kuruluşu bir başarı ise ben bu kıstasları yapmak zorundayım.

    şu an sorunların kör düğüm olduğu bir noktadayız. resmi ideolojinin zamanında öngördüğü ve bugünkü kürtçülerin söylemlerinden de anlıyoruz ki, kürt kimliğinin anayasal olarak tanınması, bırakın beraber yaşamayı, bölünmeyi getireceği ortada.
    işin tuafı, şu dillerinden düşürmedikleri, kürdistanı onlara versek, alın istediğiniz gibi yaşayın desek, kürtçüler başta olmak üzere çoğu bu kürdistana ayak bile basmayacak.
44 entry daha
hesabın var mı? giriş yap