4 entry daha
  • minimum 2027'ye kadar bu iktidar tarafından yönetilip, hayatının baharında askere gidip, elin teröristi tarafından öldürülüp, iki günlük yas sonrası -ailesi dışında- unutulmak istemeyen gençlerin düşüncesidir.

    böyle bir düşüncesi olana siktir çekmek nasıl bir akla hizmettir gerçekten anlamıyorum. ben gidebilirim arkadaşım sana mı batıyor bu? imkanım olabilir; imkanımın olması suç değil. başka insanlara da imkan yaratıyor olabilirim veya sikeyim, yaratmıyor da olabilirim. sen bunları bilmeyerek nasıl bana siktir çekebilirsin? demek ki içinde bir şey var söyleyemediğin canını acıtan.

    burada üniversite oku -ki yurtdışındaki üniversite eğitimine göre ülkemiz emin ol sürünüyor-, askere git-gel 30 yaşına geliyorsun lan zaten. ne öğreniyorsun oğlum sen üniversitede? çok mu bir şey katıyor bu memleketteki bazı belli başlı üniversiteler dışındaki diğer üniversiteler? sen okurken kattığını sanıyor olabilirsin ama bak sana yemin ediyorum iş hayatına atıldığın zaman bir bok bilmediğini anlayıp harcadığın onca seneye, uğraştığın o kadar sınava, yolsuzluğa, orospu çocuklarına lanet edeceksin.

    bak güzel kardeşim benim bahsettiğim yurtdışına hayranlık değil. ülkene ihanet de değil. sen bunları böyle anlayacaksın ama değil. belirli bir çevrenin etrafında dönen bir ülkede ben gençliğimi yaşamak, yarım yamalak kendimi geliştirmek istemiyorum. geliştirmek mümkün değil zaten.
    o yüzden istediğim adam gibi bir eğitim alıp, kendimi tam anlamıyla geliştirip, tam donanımlı bir biçimde iş hayatına girmek, hayata atılmak. ondan sonra orada çalışma veya yaşama fırsatın olursa kalırsın, ya da türkiye'ye dönüp bu şerefsizlerin sıçıp batırdıklarını düzene sokmaya çalışırsın. orası sana kalmış.

    ama sen bana sadece yurtdışına gitmek istiyorum, veya senin sik sok tabirinle "kaçmak" istiyorum diye, siktir çekemezsin. çünkü emin ol ben yurtdışına "kaçıp" adam gibi adam olduğumda bu memlekete senden fazla yararım olacak.

    haydi şimdi; sen siktir git.

    edit:imla.
169 entry daha
hesabın var mı? giriş yap