3 entry daha
  • hayvan sevmeyen insan da sevemez cümlesini dikkate alarak gerçekleştirilmesi gereken protesto.

    5199 sayılı hayvanları koruma kanunu der ki;
    madde 1. bu kanunun amacı, hayvanların rahat yaşamlarını ve hayvanlara iyi ve uygun muamele edilmesini temin etmek, hayvanların acı, ıstırap ve eziyet çekmelerine karşı en iyi şekilde korunmalarını, her türlü mağduriyetlerinin önlenmesini sağlamaktır.

    *biz hayvanlara, onları korumak yerine düşenin dostu olmaz diyerek yaklaşıyoruz. benmerkezci olduğumuz için diğer canlılara gereken değeri vermiyoruz. halbuki onlar bizim en yakın dostlarımızdan. hayvan hakları denince aklımıza ilk önce kedi ve köpek geliyor. fakat etinden sütünden faydalandığımız hayvanlara da iyi davranmıyoruz. para odaklı yaşantımız yüzünden onlara iyi bakamıyoruz, besleyemiyoruz. onları iyi bir şekilde taşımıyoruz vs.

    madde 4.
    b) evcil hayvanlar, türüne özgü hayat şartları içinde yaşama özgürlüğüne sahiptir. sahipsiz hayvanların da, sahipli hayvanlar gibi yaşamları desteklenmelidir.

    sokak köpeklerine nasıl davrandığımız ortada. taş atıyoruz, kovalıyoruz. sonra da o hayvan bizi ısırınca hayvan kötülük yapmış oluyor. önce kendimizi eleştirmeliyiz.

    h) hayvanların türüne özgü şartlarda bakılması, beslenmesi, barındırılma ve taşınması esastır.

    bu konuda da çok yetersiziz. hayvanlarımızı hak ettikleri gibi beslediğimiz söylenemez. köpeklerin sindirim sistemleri, insan sindirim sisteminden çok farklı olduğu için, bizim yediğimiz yağlı yiyecekler onların sindirim sisteminde problem yaratmakta.

    madde 14
    c) hayvan bakımı eğitimi almamış kişilerce ev ve süs hayvanı satmak.

    petshop sahiplerinin bir kısmı hayvan beslemeyi bilmiyor. bu işte para olduğu için hayvan bakıp, satıyorlar. hayvan burada sadece bir araç konumunda...

    j) hayvanlarla cinsel ilişkide bulunmak, işkence yapmak.

    bunun önüne geçmek için eğitim gerekli, baskıyı ortadan kaldırmak gerekiyor. örneğin, ortaöğretimde kız ve erkek öğrencilerin bazı okullarda 45 cm. gibi garip kurallara maruz bırakılmamaları gerekiyor ve hayvanlara tecavüz etmenin bununla direkt olarak alakası olduğunu düşünüyorum.
8 entry daha
hesabın var mı? giriş yap