8 entry daha
  • kontrolün sizde olduğunu unutmayın. hazırlıklı gidin. anlatacağınız konuların notunu çıkartın kendinize, onlar üzerinden anlatın. öğrenci bundan sıkılıyorsa ve konuları biliyorsa, konu anlatımlı bir kitabın üzerinden şöyle bir özet geçin, örnek sorular gösterin.

    bir sonraki derse kadar yapması gereken ödevler verin, ek sorular, yaprak testler götürün. anlamadığı yerleri sabırla anlatın. her dersin başında ödevlerini kontrol etmek size dolu dolu geçecek yarım saat kazandırır anlatacağınız konu kısaysa.

    yapamadığınız soru olursa o an için geçin, baktınız çok zorladı ay bu soru yanlış ben buna evde bir bakayım, şimdi vakit kaybetmeyelim ayağına yatın. çok işe yarıyor. böyle çok karizma toparladım ben şahsen.

    çocuk hiçbir şekilde hiçbir şeyden anlamıyorsa ekstra sabırlı olmanız gerektiğini unutmayın. durum böyleyse daha hafif konularla geçirin dersleri, en basitlerini yaptıramazsanız ilerleme kaydedemezsiniz.

    bir şekilde çocuk üzerinde kontrolünüzü kaybederseniz, bir yolunu bulun ve geri kazanın, yoksa o dersler size kabus olur. ama bağırıp çağırmaya falan kalkmayın çocuğa, tatlı dil ve onu anladığınızı belirten sözler her zaman daha çok işinize yarar. hem öğretmeni hem kankası olmayı becerirseniz eğer, sevdiğiniz işten para kazanır duruma gelirsiniz. şefkatinizi esirgemeyin.

    bir de karşınızdakinin çocuk olduğunu unutmazsanız, dadından yinmez.

    şimdi gidin ve eğitin o çocuğu !
10 entry daha
hesabın var mı? giriş yap