7 entry daha
  • işin aslı neredeyse bir çok müzik türünde vazgeçilmez bir parça hâlini alan solo kısımların nereden geldiğini ve nasıl ortaya çıktığını bir çok insan bilmez, hatta bununla ilgili bir fikirleri dahi yoktur. müzikle derinden ilgili görünen çoğu kişi için dahi büyük bir gizem gibidir bu. fakat sorun kesinlikle kendilerinde değil, soloların nasıl ortaya çıktığına dair somut bir veri elde yok. ancak spekülasyonlar ve müzik tarihinin dökümü yapıldığı süre boyunca takip ettiğimizde elimizde her daim gerilere giden, fakat bir türlü kaynağına ulaşılamayan sonsuz bir kuyu gibi görünüyor, gitar soloları.

    yukarıda söylediğim gibi bu konuda bir çok spekülasyon ve kişilerin düşüncelerinin müzik tarihi üzerinde uzandığı kadar geniş bir skala var. konuyla ilintili tartışmalarda, gitar sololarının ortaya çıkışını paganini'ye ve mozart'a kadar götüren insanlar var ve öne sürdükleri noktalar hiç de mantıksız değil. bunun yanında, rock gruplarında uzun süre boyunca ilginin vokallerin üzerinde toplanmasından dolayı, gitaristin arka planda kalmasından dolayı yapılan müzikal-dinamik değişiklikler de sıklıkla öne sürülen görüşlerden biri.

    yani diyeceğim odur ki, müzik tarihinin en muğlak kaldığı ve görüşlere açık olduğu noktalardan biridir gitar soloları. sadece iki notanın parçanın gidişatından farklı çalınması kadar basit bir şey değildir.
22 entry daha
hesabın var mı? giriş yap