• 10 bölümü yayınlanmış, feci bağımlılık yaratan kdrama. best love, the greatest love gibi isimlerle de anılır. secret garden'dan sonra bu kadar sevebileceğim bir drama bulabileceğimi sanmazdım, heyhat bu dizi gönlümde sağlam bir köşeye yerleşiverdi. bunun en büyük nedeni senaryonun her yaptığına bayıldığım hong kardeşlerin kaleminden çıkması. absürd sahneler, şahane popüler kültür göndermeleri, harbi romantik komedi dedin mi, bu kardeşlerden iyisini bulmak zor. hong kardeşleri you're beautiful, my girlfriend is a gumiho, mai geol, hong gil dong gibi yapımlardan tanıyoruz ki eğer kdrama severseniz bunlardan birini mutlaka izlemiş olmalısınız, izlemediyseniz oturun, sıfır!

    bu dizi ile ilgili aylardır haberler okuduk durduk. başta lee seung ki oynayacak dendi (sonradan şahane bir cameolukla yaptı ama bkz:9. bölüm), sonra cha seung won (bkz: athena goddess of war, city hall) uygun görüldü. esas kız rolü içinse gong hyo jin (bkz: pasta, hello my teacher) seçildi. konu daha ilk okuduğumda hoşuma gitmişti zaten. eskiden popüler bir kız grubuna üye olan ancak grubun dağılması, skandallar ve tutmayan bir albüm sonrası 5. sınıf eğlence programlarına düşmüş go ae jung (gong hyo jin) ve son zamanların gözde aktörü, şöhretin zirvesinde dok go jin (cha seung won). bu ikili bir ton absürdlükle ve romantik komedinin olmazsa olmazı kavgalarla tanışır.

    tabi ki aşk dörtgeninin olmaması bir kdrama için düşünülemez. bu dörtgende ae jung'ın eski grup arkadaşı, popülaritesinin doruğundaki kang se ri ve nerd doktor yoon pil joo var.

    diziyi sevdiren ilk nedeni entry'nin başında dedik, şahane senaryosu. bilen bilir, hong kardeşler sizi dövünerek güldüren sahneler yazmada da, gözlerinizi doldurmada, gönül telinizi titretmede de aynı oranda başarılıdır. ancak işin komedi yönü bende hep ağır basar. misal bu dizinin 7. bölümünde bir sahne var ki günlerce konuşuldu kdrama alemlerinde. bu sahnede dok go jin karakteri karaoke'de g dragon'un heartbreaker parçasını seslendirir. sadece o sahne bile diziye bağlanmak için yeterlidir.

    aynı secret garden'da olduğu gibi, burda da jönümüz... hmm aslında pek de alıştığımız jönlerden değil. dok go jin kaba ve komik bir karakter. inanılmaz absürd hareketleri var, bencil ve kendini beğenmiş olması da cabası. absürdlük demişken kendisini ingilizce konuşurken duymak, ölmeden önce yapılması gerekenlerden. diziye sizi bağlayan en büyük unsurlardan biri legendary diyebileceğim dok go jin karakteri, kimse bana barney stinson demesin^^ bu karakter yer yer kim joo won (secret garden) karakterini de andırıyor, bu anlamda kdramalardaki esas erkek anlayışında değişimin ayak seslerini duyabiliyoruz.

    dizideki popüler kültür göndermeleri de had safhada ki hong kardeşler bunu yapmaya bayılır. zamanında you're beautiful'u -kendi adıma- sevmemin nedeni bu göndermelerdi. onlar olmasa çekilmezdi. tabi bu göndermeleri tam olarak anlayabilmek için kore kültürüne vakıf olmak gerek. mesela ae jung'ın babası secret garden'daki kim joo won karakteri ile popülerleşen payetli eşofmanlardan giyer. bir başka örnek tv'de muhteşem kraliçe çıktığında dok go jin ve menajeri arasında geçen konuşmadır. dok go jin başarısız bir film çekmiştir ve menajerine sorar "o filmi çekmek için reddettiğim drama bu mu?" menajer "evet ama çok tutmadı zaten, reytingler %5i geçmedi" der. oysa bilen bilir, muhteşem kraliçe reyting rekorları kırmıştır. başka bir sahnede yine aynı diziye gönderme yapılmıştır. dok go jin'in şeytanlaştığı bir anda dizideki mishil karakterine gönderme vardır hatta o anda söz konusu diziden bir müzik girer. daha böyle sabaha kadar yazabileceğim onlarca gönderme ile doludur dizi.

    tüm bunların yanı sıra dok go jin ve go ae jung arasındaki ilişkinin de diziyi sevdiren nedenlerden biri olması var. artık buna değinmiyorum bile zira romantik komedi dedin mi, kore'den hasını yapanı bilmem, gösterseler inanmam.

    ne yazık ki 16 bölümde sonlanacak dizi altyazı gelsin deyu her hafta oraya buraya tırmandırmaktadır. bilmem bunca konuşmanın ardından hastası olduğumu söylememe gerek var mı? her sahnesi yaran, delice bağlayan, şahane, über, süper bir dramadır. izlemeyeni dövüyorlar, valla bak.

    yakında yeni hezeyanlarımla görüşmek dileğiyle ki emin olun bu, bu başlığa girdiğim son entry olmayacak.

    edit: diziyle ilgili yararlı linkleri unutmuşuz. öncelikle bölüm bölüm analizler, haberler vs. için direkt şu link işinizi görür. dizinin trailerları için önce şuraya ardından da şuraya itinayla bakınız.
21 entry daha
hesabın var mı? giriş yap