389 entry daha
  • sonuçlara zerre kızmadım ve şaşırmadım desem? bir gün önceden stokladığım biramı açtım, sonuçları maç takip eder gibi izledim.

    eğer özgürlüklerinizin peşindeyseniz, bunları kağıt parçalarına damga basarak savunabileceğinizi düşünmeyin. o kağıt parçalarında farklı yerleri işaretlediler diye öfkelendiğiniz insanlarla aynı çökmüş toplumun* ürünleriyiz. bir şeyleri değiştirmek istiyorsanız, önce sizi de var eden bu abuk toplum yapısını, aileyi, devleti, ekonomiyi, size sorulmadan konulmuş ve benimsenmiş hukuku ve diğer kuralları sorgulayın. kurtuluşu temsilciler veya liderlerde değil, kendi eylemlerinizle arayın.

    unutmayın, biraz bile düşünen, sorgulayan ve bakış açısını genişletmiş bir birey haline gelebilmişseniz, arkadaş ortamlarında yaptığınız her konuşma, yazdığınız her yazı, her fikir alışverişiniz, verdiğiniz oya göre binlerce kez daha değerlidir. para nereden esiyorsa o yöne yapılan reklam, propaganda ve bilumum kandırmayla ateşlenip, dört senede bir sadece nicelik hesabına göre yapılan seçimin sonuçlarının, çok kısa bir dönem ve sınırlı bir algı dışında hiçbir anlamı yoktur. temsili demokrasi mastürbasyondan öteye geçmeyen, insanları hiçbir niteliğine, düşüncesine veya görüşüne bakmadan, üç-beş seçenek arasında bölünmüş istatistiksel veriye indirgeyen, anlamsız ve geniş bakış açısıyla işlevsiz bir kurumdur.

    yönetilmeye ihtiyaç duymadığınızı farkettiğiniz an, gerçek demokrasinin ne demek olduğunu anlayacaksınız.
187 entry daha
hesabın var mı? giriş yap