4 entry daha
  • huzur, dinginlik, özgürlük ve kafa dinlemenin bir araya geldiği durum.

    anne ve babanız, okulların kapanması ile birlikte kardeşinizi alıp yazlığa / memlekete giderken siz de işiniz gereği yaşadığınız şehirde kalıyorsanız uzun, huzur dolu bir yaz sizi bekliyor demektir. anneniz, gitmeden önce muhtemelen 8-10 gün yetecek yemek yapmıştır size. normalde mutfakta iyi değilseniz, tek başınıza karnınızı doyuramayacak kadar beceriksiz iseniz durum gerçekten vahim. işten aldığınız maaş, hazır yemeklere gidebilir. (tabii eve gelip size yemek yapacak sevgiliniz yok ise, var ise ne ala)

    neyse ki ben öyle değilim, annenin evde olduğu günlerde mutfağa girip tabak almaya bile üşenirken yalnız olduğunuzda mecburiyetin getirdiği bilinç ve motivasyon ile girersiniz mutfağa, çünkü siz bir adım atmazsanız beslenmek için, kimse size gelip yardım etmeyecektir. yemekleri ısıtırken, salata yaparken televizyondan müzik açarsınız. müzik eşliğinde yemeği hazırlayıp masaya oturursunuz. bir yandan da monologlar yaşayabilirsiniz: ''off bee salataya bak, yine döktürdüm, beni alan yaşadı anasını satıyım''

    yemeğiniz yiyip karnınızı doyurduktan sonra o masayı toplamak, ekmek kırıntılarını silmek ölüm gibi gelir. ben bilirim masayı 3-4 gün silmediğimi ama siz öyle yapmayın, yazık, günah. üşenmeyin 2 dakika sürmüyor elinize bezi aldıktan sonra.

    gündüz iş yerinizdeyken de akşama dair planlar yaparsınız, tabii arkadaşlarınız ile çıkmayacağınız ve evde olacağınız akşamlar için.
    - eve giderken cips alayım da bira & cips & film üçlemesi yaparım.
    - bilgisayarı götüreyim de gecenin körüne kadar football manager oynarım.
    - kitap okumak ve erkenden uyumak da planlara girmek ister bazen ama pek mümkün olmaz.

    yetişkin biriyseniz ve evde tek iseniz, hayat gerçekten çok güzel.
68 entry daha
hesabın var mı? giriş yap