22 entry daha
  • abd, kanada ve hızla yayılan bir şekilde diğer ülkelerde de "legal" sayılmaya başlanan bir işlemdir. zira satın aldığınız ürünü istediğiniz şekilde kullanma hakkına sahipsiniz. jailbreak'e illegal demek, ipad'i mikrodalgaya koymak yasaktır demekle aynı kapıya çıkar. ister atar, ister satar ister o iğne girişine kürdan sokarım kimsecikleri alakadar etmez.

    illegal olan, lisanslı yazılımları ücretsiz bir şekilde ipad/iphone ya da kullanlan cihaz her ne ise artık ona yüklemek ve kullanmaktır. açık lisanslı yazılımları ise kaynak belirtmeden kullanmak / üzerinde değişiklikler yapmak ve bunu kamuya açmaktır kanun dışı olan. yoksa ben ipad'imi paşalar gibi jailbreak de ederim, kendi geliştirdiğim yazılımı da üzerinde kullanırım. en tabii hakkımdır.

    apple store'nin hoşuna gitmeyen uygulamaları icihaz kullanıcılarına yasaklamaya çalışması, evladım o kitabı okuma ben onaylamıyorum diyen kurumlarla aynı kapıya çıkar. bir nevi faşizanlıktır.

    meselenin apple'i övüp, android'e bok atmakla da alakası pek yoktur. şahsen apple tercih ediyorum, alışkanlıktan ama bu yok öyle kullanamazsın/bunu da çalıştırmam/sadece belli service providerlarla çalışırım lagalugasına da gıcık oluyorum. babam bile apple'ın ve ürünlerinin bana karıştığı kadar karışmadı şu hayatımda o ayrı bir konu.

    (bkz: http://www.redmondpie.com/…iphone-officially-legal/)
221 entry daha
hesabın var mı? giriş yap