154 entry daha
  • ispanyol ve türk hükümetlerini uyaran ekip:

    ispanyol ve türk hükümetlerine selamlar

    biz isimsizleriz.

    siz halkınızın özgürlüklerine saldırırken biz izliyorduk. gördüklerimiz hoşumuza gitmedi. ispanya: halk hükümette adil ve eşit temsiliyet talebiyle sokaklara çıktığında sen kendi halkını tutuklayarak ve zulmederek karşılık verdin. türkiye: halkın internette tam bir özgürlük yaşarken sen onların online aktivitelerini denetlemek üzere yasa çıkarmayı uygun gördün.

    isimsizler bunlara karşı verilen mücadeleleri anladı ve harekete geçmeye karar verdi. geçtiğimiz hafta boyunca derdimizi anlatmaya çalıştık. halkınızın rezil zorbalığınıza karşı muhalefetini desteklemek üzere barışçıl bir protestonun parçası olarak stratejik web sitelerinin sunucularına saldırdık.

    ddos saldırısı, tıpkı fiziksel bir yapı protesto edilirken yapılabileceği gibi, insanların bir web sitesine girişi istila etmesi ve engellemesinden daha fazla bir şey değildir. herhangi bir mal kaybolmaz veya çalınmaz. hiçbir insana zarar verilmez. amerika’daki yurttaşlık hakları hareketi sırasında pek çok işyeri adaletsizliği protesto eden insanlarca fiziksel olarak engellenmişti. ddos saldırısı woolworths’ün büfesine gidip oturmaktan farklı değildir.

    eylemlerimizi şişirip şeytanın işi gibi gösteriyorsunuz ve bizden suçlu yaratıyorsunuz; halbuki işin gerçeği insanlar temel ifade özgürlüğü haklarını kullanıyorlardı. ülkelerinizde otuz altı kişi tutuklandı ve halen devlet tarafından gözaltında tutulmaktalar. otuz altı kişi barışçıl bir protestoya katıldıkları için suçlu muamelesi görmekte. işledikleri tek suç web alanlarınıza girişi geçici olarak engellemek. bu otuz altı kişi isimsizdi. üstelik yanlış hiçbir şey yapmadılar.

    yine de gözaltındalar. çünkü size karşı harekete geçebilecek kadar güçlü olduklarından korkuyorsunuz. çünkü binlerce kişiyle birleşerek size karşı birlikte hareket ettiklerini anlıyorsunuz. vatandaşlarınız ve onların özgürlüklerini destekleyenler çok büyük sayılarda biraraya geldiler ve misilleme yaptılar. polisinizin göstericilere saldırmasına misilleme yaptılar. kendilerine sansür uygulayan kanun koyucularınıza misilleme yaptılar. küresel ve ortak bilince olan yılmaz destekle internet insanları toplu olarak size karşı geldiler ve biz de protesto için web sitelerinize ddos ile saldırdık.

    web sitesi bir semboldür, tıpkı ona ddos ile saldırma eylemi gibi. tek başına bu saldırılar anlamsız olurdu ama yeteri kadar insanla bir web sitesini çökertmek dünyayı değiştirebilir.

    işte bu yüzden yaptığımızı gördüğünüz şeyden korkuyorsunuz. aslında bizden korkmanıza gerek yok. bizi hapse atmanıza gerek yok. bize baskı yapmanıza ve korumak üzere yemin ettiğiniz insanlara saldırmanıza gerek yok. sizin düşmanınız olmayı amaçlamıyoruz. ne yazık ki sizin amacınız bu.

    isimsiz dostlarımız sizin tarafınızdan hapse atıldı. barışçıl bir protestoya katıldıkları için hapsedildiler ve özgürlükleri ellerinden alındı. bu kabul edilemez. birimize yapılan saldırı hepimize yapılmıştır. ve biz affetmeyiz. tek yol intikamdır… isterseniz vendetta da diyebilirsiniz.* vatandaşlarınızı, bizim insanlarımızı ceza adalet sisteminizden / adaletsiz sisteminizden bir an önce serbest bırakacaksınız, yoksa acımayacağız.

    halk artık güçlü ve bugünlerde zorba olmanın tehlikeli olduğunu anlayacağınızı düşünüyoruz. tereddütünüze son verecek, insanlarınızı serbest bırakacak, özgürlüklerini vereceksiniz.

    15 haziran 2011 çarşamba günü öğlen saat 12.00’da (gmt) yalnızca kelimelerden fazlasıyla karşılık vereceğiz. isimsizler şu hedeflere saldırı düzenleyecektir:

    hedef 1: ispanyol ulusal polisi www.policia.es

    hedef 2: türkiye içişleri bakanlığı www.icisleri.gov.tr

    eğer taleplerimizi yerine getirmezseniz sizi sikerteceğimizden emin olabilirsiniz.

    biz isimsizleriz.
    biz binleriz.
    bunu affetmeyeceğiz.
    bunu unutmayacağız.
    bizi bekleyin.

    http://youranonnews.tumblr.com/…of-spain-and-turkey

    .* ç.n.: cümlenin aslı şu: “the only verdict is vengeance… a vendetta, if you will.” doğal olarak türkçeye aktarırken “v”leri korumak gerekiyordu. olmadı. kısmet.
317 entry daha
hesabın var mı? giriş yap