4 entry daha
  • protools gibi bir daw* yazılımını da üreten digidesign firmasında da çalışmış ve bununla iftihar sebebimiz olan sevgili bülent bıyıkoğlu'nun ilk yerli soft-synthesizer projesinin adı. yazılım 5 yıldır gelişiyor ve ilk hali ile şimdiki hali arasında kanyonlar oluştu bile. ülkemizde bu tür örneklerin olmayışını ve sektör olmayışımızı da göz önüne alırsak bu zorlu süreçte çok büyük adımlar atılmış, nice problemler sırayla aşılmış, eşsiz tecrübeler kazanılmıştır muhakkak. muhtemelen bir 'yaz sezonu pop singılı' çıkartmak kadar bile kazandırmayacağını bile bile ailesinden, özel hayatından, nöronlarından ve uykusundan veren bu tutku insanını kutlamak herşeyden önce insani bir vazifedir.

    şirketin ismi ile de ilgili bir not düşelim. mehter marşı'ndaki ritimden esinlenen wolfgang amadeus mozart, 11 numaralı 'la majör' piyano sonatı'nın 3'üncü bölümünde "ronda alla turca" yı bestelemiştir.* bu eser aynı zamanda 'türk marşı' olarak ta bilinir. mozart'ın besteye verdiği opus no'su kv331'dir (köchel verzeichnis 331) herhalde milli bir müzik enstrümanı için seçilebilecek en iyi isimlerden biridir bu.

    synthmaster an itibariyle granular synthesis hariç tüm sentezleme tekniklerine müsade ediyor lakin yakın gelecekte granular synthesis için gereken geliştirmenin de tamamlanacağına eminim. ayrıca sfz format ithalini de desteklemekte şu anda. aslında sm2.5 için "synthmonster" demek daha doğru. yıllardır yapamadık yapamadık, bir anda yetimhane yıllarının acısını çıkaran çocuk gibi en gelişmiş yazılımlardan birini yaptık. bülent bıyıkoğlu vizyonu geniş bir yazılımcı. en populer ya da fenomen isimlerle üşenmeyip iletişime geçiyor. dünyanın 'top notch' ses tasarımcılarının bankalarını bünyesine katıyor. yakın gelecekte çok daha fazlaca isminden bahsedilen bir kv331 ve synthmaster göreceğimizi değerlendiriyorum.

    + dünya çapında farklı müzisyenlerin sm 2.5 ile yaptığı örnek şarkıların bulunduğu sayfa.
    + synthmaster web sayfası
    + v 2.5 itibariyle ekran görüntüsü
34 entry daha
hesabın var mı? giriş yap