4 entry daha
  • cin olmadan şeytan çarpmaya benzer. neymiş akp'den zaten sosyalist açılımlar beklemiyorlarmış, icraatlar da beklemiyorlarmış... kardeşim bunu kim iddia etti ki zaten, kim size çıkıp "ya bunlar akp'den sosyalist icraatlar bekledi" dedi. asıl denilen ve sizin dediğiniz şuydu: 12 eylül 2010 referandumunda 'evet' çıkması, türkiye'nin demokratikleşmesini sağlayacak'. bu oldu mu hayır, akp faşizanlığını artırdı mı? evet, akp daha baskıcı bir yönetim oluşturdu mu? evet, "kürt sorununda barış rüzgarları esecek" diyen de ben değil, doğan tarkan'dı. oldu mu hayır...

    12 eylül anayasası ile ehven-i şer siyaseti yapıp, yeni anayasa'nın daha demokratik olacağını söyleyenler, yani sizler, o halde bu anayasadan kaynaklanan güçler birliğinin yarattığı açık faşizanlığın vebalini boynunuzda taşıyorsunuz. ona buna statüko atfedip, "kemalist devlet" tahlillerinizle akp'yi olumlarken, çıkıp bunun hesabını soranlara "biz zaten akp'nin neo-liberal bir parti olduğunu biliyorduk" demeyin komik kaçarsınız. gerçi sizdeki de yüz, hala utanmadan, sıkılmadan konuşuyor, hala saçma sapan argümanlarla gün kurtarmaya çalışıyorsunuz.

    danıştay'ın mevcut durumu daha mı demokratik, yargıtay'ın, ysk'nın, hükümetin, meclisin? barış rüzgarları mı esiyor? biz o dönemde "bu yasalar akp'nin faşizanlığına olur verecek" derken "eki eki eki kenan evren destekçileri" bunlar gibi abidik gubidik salvolarla gün kurtarmaya çalışan sizdiniz. görüyorum ki taktik hala değişmemiş. haklı çıkan hayır cephesi, haksız çıkan 'yetmez ama evetçi'ler olmuştur. gün gibi ortada. bugünün hesabını da verin.

    (bkz: akp faşizanlığına arka çıkan yetmez ama evet'çiler) var bir de. onlar daha da fena. hala "ysk darbesiymiş" de hatip dicle'nin vekilliğinin düşürülmesi "anayasaya karşı çıkan devletin akp'ye darbesiymiş de... ulan bir susun en azından. hakkaten bak allah'ın adını veriyorum susun. daha fazla rezil rüsva olmayın.
46 entry daha
hesabın var mı? giriş yap