5 entry daha
  • "devrimci işçi alaaddin karadağ'ın polis kurşunuyla öldürülmesi davasında konuşan tanığın anlatımları çok önemli bir gerçeği ortaya çıkardı: karadağ, yaralı halde adeta "ölsün" diye bekletilmiş.

    polis kurşunuyla öldürülen alaaddin karadağ'ın ailesi, yoldaşları ve avukatları, bugün çağdaş hukukçular derneği istanbul şubesi'nde basın toplantısı düzenleyerek, son duruşma hakkında bilgi verdi.

    avukat zeycan balcı şimşek, dünkü duruşmada dinlenen tanık ayhan talay'ın, karadağ'ın yaralı halde saatlerce bekletildiği yönünde ifade verdiğini belirterek, "tanay, karadağ'ı da hastaneye götürmek istedi. ancak polisler, savcının geleceği gerekçesiyle buna izin vermedi" dedi.

    olayın başından beri karadağ'ın yaralı halde bekletilerek ölüme terk edildiğini dile getirdiklerini anımsatan avukat şimşek, "zamanında hastaneye götürülseydi belki de hayatta olacaktı" diye konuştu.

    avukat şimşek'in anlatımlarına göre, dosya ile ilgili olarak hukuksuzluklar sürüyor. dava 1.5 yıldır sürmesine karşın, hala keşif yapılmadı. keşif kararını veren mahkemeye heyeti başkanı emekliliği gelmiş olmasına rağmen bu kararın ardından kandıra infaz hakimliği'ne sürüldü.

    basın toplantısına katılan alaaddin karadağ'ın abdullah karadağ da, kardeşinin öldürüldüğü olayın "alçakça tasarlanmış bir polis cinayeti" olduğunun ortaya çıktığını belirterek, "davaya sahip çıkın" çağrısında bulundu.

    anf news agency"
4 entry daha
hesabın var mı? giriş yap