• türk edebiyatının yaşayan en büyük isimlerinden. yıllardır erzurum'da hocalık yapmış bir istanbul beyefendisi. beşir ayvazoğlu kendisi hakkında hoş bir biyografi yazmıştı. bir kitabında var şimdi bu portre.

    internette hakında şöyle bir bilgi var:

    1931'de istanbul'da doğdu. vefa lisesi'ni bitirdikten sonra istanbul üniversitesi edebiyat fakültesi ve çapa yüksek öğretmen okulu'nun türk dili ve edebiyatı bölümü'nden mezun oldu. (1955) artvin ve diyarbakır liselerinde öğretmenlik yaptı. 1959'da erzurum atatürk üniversitesi'nin edebiyat fakültesi'ne asistan olarak girdi. 1962'de yeni türk edebiyatı doktoru, 1975'te doçent 1988'de profesör oldu. 36 yıl çalıştığı erzurum'dan 1994'te ayrılarak sakarya üniversitesi'ne geçti. 1996'da kendi isteğiyle emekliye ayrıldı. halen islam ansiklopedisi'nde redaktör olarak çalışmakta ve fatih üniversitesi'nde ders vermektedir. orhan okay'ın çeşitli dergi ve gazetelerde yayınlanmış dört yüz kadar makale ve deneme yayını bulunmaktadır.

    basılmış eserlerinden bazıları: sanat ve hayat, abdülhak hamid'in romantizmi, ilk türk pozitivist ve natüralisti beşir fuad, batı medeniyeti karşısında ahmed midhat efendi, şeyh galip-hüsn ü aşk, sanat ve edebiyat yazıları, mehmed akif, necip fazıl kısakürek, kültür ve edebiyat dünyamızdan, konuşmalar.
31 entry daha
hesabın var mı? giriş yap