3 entry daha
  • arabayı internetten beğeniyorsunuz.
    sahibini arayıp aracı beğendiğinizi satın almayı düşündüğünüzü ancak, gelip görmeden yani eksiğini gediğini tespit et(tir)meden önce kondüsyonu hakkında bilgi almak istediğinizi söylüyorsunuz.
    araç sahibi abi, arabasının "2009 model çok temiz değişensiz üç parçada lokal boyalı" olduğunu kaydediyor.
    eyvallah deyip tramer bilgi sistemine aracın plakasını yolluyorsunuz. tramer de 3.6 tl karşılığında
    araç sahibine;
    08/04/2009 tarihinde çarpma tipi hasardan ötürü 3.782,49 tl,
    06/01/2010 tarihinde çarpma tipi hasardan ötürü 2.057,68 tl,
    28/10/2010 tarihinde ise sel tipi hasardan ötürüyse 26.954 tl ödeme yapıldığını bildiriyor. (şahsi tecrübeme göre aracın, yedek parça fiyatlarını da göz önüne alırsak, ilk hasarının orta ikinci hasarının küçük bir hasar olduğunu son hasarınınsa pert olmayı kapsadığını söyleyebilirim)

    sonra araç sahibini tekrar arıyorsunuz,
    "kardeş ben gelcem, arabaya bakmaya ama şimdi boyadan zaten ben anlarım boya dışında bir hasarı varsa, usta bakınca anlamasın ya da ne bileyim pert kaydı falan varsa yormayalım birbirimizi ben temiz araba arayan ve bulabilecek biriyim" diyorsunuz.

    eleman atarlanıp
    "kardeş dedik ya arabayı, işte üç parçada lokal boya var o da çizikten ötürü kazası değişeni yok yalan mı söylicez" diyor.

    ben de sükunetimi muhafaza edemeyerek
    "be amına kodumun adamı madem çizikten ötürü üç parçada lokal boya var o zaman 28.000 liraya sattığın arabaya niye şimdiye kadar kasko 33.000 lira ödemiş yavşağın önde gideni yalancı pezevenk beni niye uğraştırıyosun" diyorum ve telefonu kapatıyorum.

    atarlı satıcı geri dönmüyor.

    yani, rabbim bu tramerden razı olsun. bana o arabayı yine iteleyemezlerdi ama en az 4-5 saatim heba olurdu. sonunda da adamı dövmemek için dişimi sıkar dururdum.
47 entry daha
hesabın var mı? giriş yap