6 entry daha
  • amerika'da bu konuyla ilgili ilk eyalet yasasinin olusturulmasina sebep veren dava, megan meier davasi. wiki'de tam hikayesi var, gecen donem ders icin yaptigim arastirmadan hatirladigim kadarini ozetliyorum, hataliysam arayin.

    bu kiz on dort yasinda, bir bicimde arasinin iyi oldugu bir kiz arkadasla (sanirim bunlar yeni bir eve tasinip biraz uzak dusunce) arasi aciliyor, diger kiz bu olaydan cok etkileniyor, anne bu etkilenmenin gaziyla organize suc ekibi kuruyor: on dort yasindaki kizi, on sekiz yasindaki calisani, ve kendisi oturup beraberce on alti yasinda, megan'in begenebilecegi bir erkek profili hazirliyorlar. o muhite yeni tasinmis ve pek arkadasi olmayan bir cocugun (fake accountu ustunden ve) agzindan yazarak megan'la tanisiyor(lar), bir sure icinde gunde 4-5 saat chat yapmaya basliyorlar, her sey birkac hafta sahane gittikten sonra, "ben duydum ki sen kotu biriymissin, arkadaslarina kotu davraniyormussun" tarzi mesajlar basliyor. farkli web sitelerinde ozel yazismalari yayinlamaktan aciktan hakarete doz iyice artinca, kiz anne babayla konusmaya calisiyor.

    beni en sasirtan kismi da bu, bastan itibaren anne babayla hoslandigi bu cocukla ilgili konusuyor, hatta isler boka batmaya baslayinca anne polisi ariyor, myspace account'u fake mi diye arastirmak istiyor, vs. anne baba ilgili olan ve konusan cocuklar genelde psikolojik olarak daha kuvvetlidir. gerci predisposition denen zayifliklar var, cok kucuk yastan eri depresyon tedavisi, sosyal uyumsuzluk, vs. altta verecegim youtube linkinde de var, kendi asmadan hemen once anneyle kavga ediyor,anne internete bakmadan duramadigi icin kiziyor, kiz da sanirim sinirli oldugu icin kufrediyor, anne odasina gonderince de, kendisini asiyor.

    hemen her intihardan once, anneden ya da babadan yardim istiyorlar, o zamanki yardim cagrisini fazlasiyla ciddiye almak lazim.

    haberin bir parcasi icin: http://www.youtube.com/watch?v=hfsfdlckfqu

    wiki linki de su: http://en.wikipedia.org/…iki/suicide_of_megan_meier

    edit: cyber bullying'i yapan anne (bkz: lori drew), on sekiz yasindaki calisan ve kadinin kizi, polis sorgusuna aliniyor. calisan sinir krizi gecirip, tum olan biteni acikliyor. cyber bullying'le ilgili ilk yasanin cikmasi bu olay yoluyla, ancak anne beraat ettikten sonra yasa geciyor. fakat kadinin isine, evine, arabasina sayisiz saldiri oluyor, evinin onunde bir yil boyunca hemen her gun mezar ziyareti yapilip cicekler birakilan gosteriler oluyor, eyalet degistiriyor orada da rahat birakilmiyor, vs.
70 entry daha
hesabın var mı? giriş yap