178 entry daha
  • oncelikle kendi adima hepinizden ozur dilerim.

    ->ne oldu?

    +>oyunun yer aldigi sunucu, bu sunucuya alinan backup'lar, sistemin duzenli alinan backup'lari, disari alinan backup'lari ve virtuzalization'un mukemmel olanagi snapshot backup'lari wipe yedi. bir anda 3-4 noktali yedekleme yapilmakta iken hepsini birden kaybetmek umuyorum ki bundan sonraki yuzyillarda sadece benim basima gelen bir olay olarak kalir ve sehir efsanesi olarak anlatilir.

    ->ne olacak?

    +>sistem kendi uzerinde 3 noktali backup yapisini yakaladigindan mutevellit disari herhangi bir backup cikartma ihtiyaci hissetmemekte oldugumdan oturu oyuna ait sadece kodlar ve early db design/beta data kalmis durumda. su aralar kendi is yogunlugum + yasanan olayin kaybettirdigi data'nin sadece hangberry olmamasi sebebi ile (yaklasik 2 kusur yillik tum calismalarim o sunucuda idi ve hepsini kaybettim) kisa vadede hangberry geri gelmeyecek/gelemeyecek.

    uzun vadede ise diger tum projelerim gibi hangberry'i de bir cocugum gibi gormustum ve ben yaklasik 1 hafta once cocuklarimdan birini kaybettim. onu tekrar hayata dondurmek konusunda cok ciddi hirsim var, ama arada ogrendigim, sizlerin anlattigi, kendi gordugum bir cok hatayi gidererek, daha iyi anlar yasatacak/vakit gecirtecek sekilde duzenledikten sonra bunu yapmak niyetindeyim.

    ->ne zaman?

    +>kisa vadede degil, uzun vadede.

    ->uzun vade?

    +>ha uzatacaksin yani?

    -hangdead ; (-
144 entry daha
hesabın var mı? giriş yap