88 entry daha
  • isveç'e kaçak olarak giren bir grup türk'ün yaşadığı dramı, aldatılmayı, kültür şokunu şahane bir görsellikle ve vurucu sahneler ile anlatan tunç okan filmi.

    37 yıl öncesinin filmi olduğu hesaba katılarak filmi izlemekte ve not vermekte fayda var. zira 37 yıl önce bir avrupa ülkesine kaçak girerek hayatının kurtulacağını ümit eden insanların eğitim seviyesi, giyiniş tarzı, bilgisi, tecrübesi tam olarak filmde anlatıldığı gibidir. tek tip diye yargılamak büyük haksızlık olur. türkiye'de fabrikası olan zengin bir iş adamı kaçak olarak isveç'e gidecek değil ya. elbette fukara olup benzer kıyafetleri giyecekler.

    ayrıca bu insanlar kaçak olarak giriyorlar ve sadece geceleri otobüsten dışarı çıkıp şehirde tur atıyorlar. o yüzden görecekleri isveçli tipler de aynen filmde anlatıldığı gibi kişiler olacak. bu adamlar sanatçı, bilim adamı, turist, üniversite öğrencisi olarak gitmiyorlar ki üstün meziyetli, ilerici, asil isveçli tiplemeler ile muhatap olsunlar.
    sadece avrupa'da değil dünyanın bir çok ülkesinde kaçak hayat süren veya sürmeye çalışan, dil bilmez, kültüre yabancı, işsiz ekmeksiz insanların durumunu anlatması açısından oldukça başarılı buldum filmi. izlemeye değer.
118 entry daha
hesabın var mı? giriş yap