14 entry daha
  • gagarin'in ilk yörünge uçuşu hariç, insanlık tarihinde en zor, en belirsiz ve en tehlikeli keşif yolculuğuna çıktı.

    tarihte ilk defa, 3 insan dünyadan ayrılıp başka bir gökcismine gidip, sağ sağlim geri döndü. söylemesi ne kadar kolay... tüm bunların gerçekleşebilmesi, onbinlerce kişinin en ince detayına kadar planlanmış ortak bir çalışmasıyla mümkün oldu.

    sonraki ay seferlerinin hiçbiri, apollo 11'in yakaladığı heyecanı taşımadı. hatta son apollo seferinde (sanırım apollo 17) astronotların dünyayla kurduğu canlı bağlantıyı yayınlayacak televizyon kanalı bile bulunamadı.

    ve, her birinin maliyeti 30 milyar doları bulan ay yolculukları, amerikan kamuoyunun "vergilerimiz israf ediliyor" şikayetlerinin artması ve artık ilgi görmemesi nedeniyle iptal edildi...

    not:
    ay'a ulaşabilmek için 380 bin kilometrelik ve yaklaşık 3 gün süren bir yolculuk yapmanız gerekir. bir 380 bin kilometre de geri dönüş yolu vardır ve muazzam bir harcamayı beraberinde getirir.

    ay yolculukları sona erdikten sonra yapılan tüm insanlı uçuşlar, yaklaşık 300 (üç yüz) km yükseklikteki yörüngede dolanan uluslararası uzay istasyonu ile sınırlı kalmıştır. dolayısıyla ay yolculuklarından 100 kat daha ucuza malolur.
99 entry daha
hesabın var mı? giriş yap