7 entry daha
  • şimdi bu ikili ilişkilerde elbette 'modern' insan görünümünün dışına çıkmamalı, halimize tavrımıza dikkat etmeliyiz değil mi? niçin?

    öncelikli sebep 'öz-korunma'dır burada. online ilişkilerin en büyük sorunlarından biri her şeyin çok hızlı gelişmesidir.

    arkadaşlıklar, aşklar her şey çok hızlı yaşanır, çok hızlı tüketilir. bir bakarsınız içiniz boşalmış kenara atılmışsınız (ya da aynı şeyleri başkasına yapmışsınız)

    insan 'özel'ini hiç tanımadığı insanlarla, yakınındaki insanlardan daha kolay paylaşır, bu bir gerçek. niye böyle? sanırım sizin özelinizi paylaşacak pek ortak kimse olmadığı için, özel konusunda tanımadığımız insanlara daha kolay güveniriz. en büyük hatalardan biridir oysa ki.

    iki kelime muhabbet sonrasında özel yaşantıdan bahsedilmeye, en derindekiler ortaya dökülmeye başladığında üçüncü dördüncü muhabbet, sonuncusu olur, ortaya atacak başka şey kalmamıştır çünkü.

    'ilişki' nin temelinde karşıdakini tanıma çabası, bir şekilde 'keşif gezisi' vardır. icq, sözlük gibi 'beyinden beyine muhabbet'ler her ne kadar hızın zevkini, direkt iletişimin hazzını yaşatsa da, aynı hızda içinizi boşaltırlar.

    kendinizi korumak birinci hedefiniz olmalıdır bence.

    ha bunun dışında niye dikkat edilir hale tavra? bilinçli ya da bilinçsiz karşı tarafı etkileme çabası hepimizin içinde birazcık vardır. karşınızdaki sizden etkilendiğinde egonuz biraz daha okşanır ve ego, insan ırkının ortak defosudur.

    ego okşanmasının da bir üst seviyesindeki dikkat gerekçesi 'elde etme çabası'dır.
    ilk andan belki ortaya çıkmaz ancak, zamanla oluşan bir elde etme isteği, ikili ilşkilerin en tehlikeli aşamasıdır. niçün? zira kendinizin dışına çıkmaya başlayabilirsiniz.

    online ortamlarda verdiğiniz bilgilerin validate edilmesi neredeyse imkansızdır. bu sebepten karşınızdaki için daha etkileyici olmak adına yalan yanlış bilgi verme konusunda cesaretlenebilir, cesaretlenmekle kalmayıp bunu hayata geçirebilirsiniz.

    sonunda karşınızdakini elde etmiş olursunuz belki fakat bu 'elde etme' eylemini gerçekleştiren 'siz' olmazsınız. yarattığınız karakter, bir şekilde karşıdakini etkilemiştir.

    işler gerçek hayata döküldüğünde, her şey çok kısa sürede yerle bir olabilir.
38 entry daha
hesabın var mı? giriş yap